avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deducere cheltuieli de la un contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deducere cheltuieli de la un contract de inchiriere

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot face ca sa-mi deduc cheltuielile pentru urmatoarea situatie:
-detin un SRL si as avea nevoie de un spatiu(magazie) pentru depozitare materiale necesare activitatii.Ca persoana fizica detin o casa si o suprafata de teren la o alta adresa decat sediul social.Pe o suprafata de aproximativ 25 m2 as dori sa construiesc aceasta magazie,dar as vrea sa stiu cum pot face acest lucru pentru a putea deduce cheltuielile cu aceasta constructie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 09:41, 5 Septembrie 2014
Contract de dare in folosinta (eventual cu titlu gratuit) a suprafetei de teren pe care firma va putea construi magazia (necesita autorizatie de constructie).

P.S. Pentru 25 mp de constructie este mai mare daraua decat ocaua, eu as pune doua containere de 20" sau unul de 40", cheltuieli pe care le-as deduce integral si fara probleme pe firma si cu asta basta.
Daca sunteti platitor de impozit pe microantreprindere de 3%, nu puteti deduce niciun fel de cheltuieli.
Cum niciun fel de cheltuieli? Cheltuielile cu spatiul respectiv, sunt o gramada. Poate va referiti ca nu are influenta directa asupra impozitului pe venit (in caz ca firma nu este impozitata pe profit), insa are influenta mare asupra impozitului pe dividende si tot este foarte important.
trandafir2 a scris:

Cum niciun fel de cheltuieli? Cheltuielile cu spatiul respectiv, sunt o gramada. Poate va referiti ca nu are influenta directa asupra impozitului pe venit (in caz ca firma nu este impozitata pe profit), insa are influenta mare asupra impozitului pe dividende si tot este foarte important.

De acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare impozit teren intravilan conform codului fiscal 2016 monicaursu monicaursu Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza impozitul conform codului fiscal din 2016 pe o suprafata de 650mp teren intravilan pe dealurile ce apartin de un ... (vezi toată discuția)
Constructii provizorii , teren intravilan , linii inalta tensiune ariaint ariaint Buna ziua, Suntem firma si detinem un teren in sectorul 3 intravilan. Terenul este traversat de liniile de inalta tensiune de la CET Sud. Teoretic si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan/arabil danbota danbota Bună ziua. Numele meu este Dan, și dețin în proprietate un teren intravilan-arabil în suprafață de 1850 m2 din 2008, dată la care terenul nu era ... (vezi toată discuția)