avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi pentru lipsa rovinietei

Buna ziua,


Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am trecut (chiar in aceeasi zi) pe langa o camera verificare rovinieta mi s-a perceput cate o amenda?


Multumesc
Buna ziua
Tocmai am primit prin posta un PV de constatare a contraventiei pentru nedetinerea rovinietei intocmit la data de 25.07.2014 pentru data de 01.02.2014 pe DN7 km 411... loc Sacamas jud. HD ....nu ies des din jud. Timis dar de fiecare data cand ies imi platesc rovinieta pe 1 saptamana...sunt sigura....in proportie de #-o 90% ca aveam rovinieta dar nu mai stiu exact de unde am luat-o sau cand...sunt 6 luni de atunci...cum pot contesta acest PV si ce ar trebui sa fac? (normal ca nu pastrez atata timp chitanta si rovinieta)
Multumesc!
Faceti plangere si invocati prescriptia raspunderii contraventionale, dat fiind ca procesul verbal nu a fost intocmit si comunicat in termen de o luna de la data savarsirii contraventiei, conform OG 15/2002.

La articolul 9, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau a conducătorului auto, în cazul utilizatorilor străini. Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în termen de 30 de zile de la data constatării contravenţiei, interval în care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru încălcarea prevederilor art. 8 alin. (1).

Chiar daca aceasta prevedere nu era in vedere la momentul savarsirii contraventiei, invocati legea contraventionala mai favorabila pentru ca sunt asimilate infractiunilor si aveti castig garantat de cauza. Am foarte multe hotarari favorabile definitive pe exceptia prescriptiei. Succes!
procesul verbal se poate intocmi in max 6 luni de la fapta si trebuie comunicat in 30 de zile. comunicat=inmanat.
Dle Brazvan, ceea ce sustineti este prevazut in OG 2/2001, dar in speta expusa se aplica OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania care prevede, asa cum am aratat, termenul de 30 de zile pentru intocmirea si comunicarea procesului verbal si reprezinta lege contraventionala mai favorabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. ... Ctlus Ctlus In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Pentru aceasta fapta a fost intocmit un Proces Verbal in data de 18.01.2023, iar eu l-am ... (vezi toată discuția)