avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat - sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat - sediu social

Buna ziua,
As vrea sa infiintez o firma care va avea ca sediu social apartamentul in care locuiesc. Eu detin (prin act de vanzare -cumparare) jumatate din apartamentul in cauza (sunt co-proprietar).
As vrea sa stiu cum se poate proceda in cazul acesta? E suficient sa atasez o copie legalizata a contractului de vanzare-cumparare? Pot sa fac un contract de comodat intre mine si celalalt co-proprietar?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalina Gica , utilizator 15:17, 14 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos pentru raspuns
Lucrez cu ORC si din practica sustin ca la incheierea ctr de comodat pe de o parte va fi societatea in curs de infiintare "X" cf rezervarii de nume nr ... /..... si cei doi coproprietari chiar daca unul sunteti dvs ca persoana fizica. Si exista si o explicatie: spatiu detinut in copropietate nu este individualizat pe fiecare proprietar ca sa puteti spune ca doar ce detine coproprietarul dvs se da in comodat. Acest act il faceti dvs, sub semnatura privata. Ca documente atasati un extras de informare recent desi sunt cazuri cand se accepta si actul de v-c. Atentie insa daca dati in comodat tot spatiu sau doar o camera. Veti dori sa deduceti cheltuielile aferente si in aceasta situatie daca va vine un control si ati declarat tot spatiul nu vi-l vor considera deductibil pt ca de fapt acolo este locuinta personala. Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Catalina Gica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Contract comodat - sediu social dutch dutch Vreau sa infiintez un SRL cu sediul social in apartamentul parintilor mei cu care sa inchei un contract de comodat. As vrea sa stiu daca ei se supun unui risc ... (vezi toată discuția)
Contr v/c cu plata in rate - cine e proprietar lrcos lrcos Am in fata un ctr de V/C cu plata in rate - ultima rata fiind in 2017. exista o clauza care prevede :"ctr de fata va fi pus in executare dupa incheierea ctr ... (vezi toată discuția)