Buna ziua, Am o problema mai sensibila. Sotul a achizitionat cu credit un apartament inainte cu o luna de a ne muta impreuna, dupa inca cateva luni ne-am casatorit. Este un om temperamental si de cate ori ne certam imi spune sa plec din apartament ca este al lui ( suntem de 5 ani casatoriti). Doresc sa stiu daca totusi nu pot sa-l contraatac si eu in certuri ( nu vreau sa ajung la divort, doar sa vada ca sunt informata si ca nu o sa-i fie asa usor cu scosul meu din apartament-lucru care dupa ce-i trec nervii nu-l mai doreste-), adica nu am si eu ceva parte din acest apartament in sensul ca am contribuit si eu la plata ratelor chiar daca el are salariu mai mare? Multumesc frumos!
Eu nu doresc sa divortez, vreau doar sa nu ma mai ameninte cand este nervos cu datul afara din casa si am citit tot pe aici ca as avea dreptul la jumatate din suma achitata la rate ( nu doresc decat sa-l determin ca nu are cu ce ma ameninta si nu este o persoana intelegatoare, sa-l pot convinge doar prin discutii mai ales ca are impresia ca numai el are dreptate).
Multumesc!
Bunul este al lui dar se poate sa aveti dreptul la bani.
Problema este destul de incurcata si e cam mult de discutat ca sa intelegeti si pentru ca apoi sa inteleaga el.
Daca considerati necesar incercati sa mergeti sa consultati un avocat pentru o discutie mai indelungata si concreta bazata pe date si acte concrete.
In acest fel veti afla si ce s-ar putea intampla in caz de proces.
bunul e propriu al lui, dvs aveti un drept de creanta pt ca platiti si dvs rate. Nu va poate da afara pt ca ii sunteti sotie si daca face asta, mergeti la politie si ia amenda.
Puteti nota locuinta ca locuinta a familiei in cartea funciara, mergeti cu contractul de la casa, buletinul dvs si certificatul de casatorie in original la oficiul de cadastru. Notarea nu va ajuta decat daca ar vrea sa o vanda sau inchirieze pe perioada casatoriei, nu ar putea fara acordul dvs.
Asta nu va ajuta decat pe perioada casatoriei, daca divortati, va poate evacua.
daca veti ajunge la divort sa ii cereti banii pt ce ati platit in maxim 3 ani de la despartirea in fapt, altfel dreptul dvs la actiune se prescrie.
Nu prea il puteti contracara in vb decat poate sa va pastrati banii si sa il puneti sa plateasca singur pt casa LUI.
Divort, partaj
aqarela
Buna ziua.sotul meu vrea sa divorteze dupa 3ani d casatorie. Avem un bebe de 7luni.in momentul d fata stam in apartamentul meu achizitionat inainte d ... (vezi toată discuția)