avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire valabilitate pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire valabilitate pasaport

Va salut!

In 2010 am primit noul meu pasaportul romanesc, valabil pe 5 ani, Ca rezident in strainatate, il pot prelungi in apropierea datei de expirare, sau trebuie sa fac unul nou?
cineva imi spunea ca, la momentul in care a vrut sa ai prelungeasca valabilitatea, i s-a spus ca trebuie sa faca (refaca) toate actele, cu altele noi. Adica cele de nastere, casatorie... O fi fost un caz specific sau sunt reglementari noi?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:33, 15 August 2014
Nu se poate prelungi termenul de valabilitate.
In privinta refacerii actelor este posibil sa fi avut certificate de tip vechi mai deteriorate, altfel nu se explica de ce l-au pus sa si le schimbe. Nu exista asemenea cerinta :)
am inteles.... Pasapoartele se innoiesc din 5 in 5 ani? sau de la o anumita varsta, de ex.50, pot fi valabile pe un termen mai lung?
Nu au acelasi regim ca si cartile de identitate, se reinnoiesc la fiecare 5 ani.
va multumesc si va doresc o zi minunata! :)
Multumesc, la fel si dvs. :)
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport bia_paulet bia_paulet pasaportul unui minor nascut in it se poate prelungi cat este inca valabil sau trebuie sa expire ca sa il pot duce la consulat? (vezi toată discuția)
Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)