avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Hotarare judecatoreasca de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Hotarare judecatoreasca de divort

Buna ziua !
Este posibil sa se intocmeasca a doua casatorie daca in cazul primei casatorii hotararea judecatoreasca a fost atacata cu recurs , fiind inca pe rol , in cazul custodiei si a pensiei alimentare iar hotararea nu a fost declarata definitiva si irevocabila ?
Mentionez ca actele au fost depuse la starea civila si acceptate ... se poate omite acest lucru ( sa nu vada cei de acolo ca hotararea nu este definitiva si irevocabila ) sau mai exista vreo posibilitate de acceptare a actelor ( gen - declaratie pe propria raspundere ca , casatoria a incetat ) orice....
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Alina1104, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:07, 18 August 2014
Cat timp hotararea nu este definitiva, divortul nu s-a inregistrat la starea civila, astfel ca persoanele figureaza casatoriti.

Daca divortul s-a pronuntat prin acord, iar partile au renuntat la calea de atac, ar fi trebuit sa se mentioneze - "definitiva in ceea ce priveste divortul, cu apel in 30 zile pentru celelalte capete de cerere..."

Art. 376

Bigamia

(1) Încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Se poate ca divortul sa fie definitiv, cititi ce scrie dupa ,,Hotaraste,,.Daca sunteti convins/a ca divortul nu s-a pronuntat faceti o cerere scrisa la starea civila. Este chiar indicat sa faceti asta.
pai, hotararea de divort depusa la starea civila este legalizata? altfel nu stiu cum v-ar fi primit-o ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi juridice pentru un subiect mai delicat, bigamie.... Sufletdecaine Sufletdecaine Cum se actioneaza juridic atunci cand se dovedeste starea de bigamie. CAre sunt consecintele acestei fapte ? (vezi toată discuția)
Sunt casatorita/??? renata201981 renata201981 buna ziua....sunt fff suparata pt ca nu stiu ce as putea face...nu stiu daca sunt casatorita da sau nu ???va rog sa ma ajutati....acum vreo 5 6 ani am fost in ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste bigamia Lore aya Lore aya Buna .ziua .sunt casatorita de 2ani cu un israelian doar in romania.de curand am aflat ca este casatorit si n italia si are 2 copii .eu nestiind acest lukru ... (vezi toată discuția)