avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se pedepseste bigamia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se pedepseste bigamia

Buna .ziua .sunt casatorita de 2ani cu un israelian doar in romania.de curand am aflat ca este casatorit si n italia si are 2 copii .eu nestiind acest lukru .el nu a inregistrat copii si sotia lui in tara lui .si pt asta cand primaria din tara mea i a cerut acte doveditoare ca nu este casatorit le a putut primi deoarece el nu a inregistrat copii in israel .practic m a nenorocit pe viatza omul acesta am si un copil ku el.ce drepturi si despagubiri pot avea eu ca am fost mintita si statul israelian si roman nu a descoperit ca el mai este casatorit??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune plangere penala.
ART. 376 c.p.
Bigamia
(1) Încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita/??? renata201981 renata201981 buna ziua....sunt fff suparata pt ca nu stiu ce as putea face...nu stiu daca sunt casatorita da sau nu ???va rog sa ma ajutati....acum vreo 5 6 ani am fost in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca de divort Alina1104 Alina1104 Buna ziua ! Este posibil sa se intocmeasca a doua casatorie daca in cazul primei casatorii hotararea judecatoreasca a fost atacata cu recurs , fiind inca pe ... (vezi toată discuția)
Bigamia TINA250 TINA250 Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca bigamia este considerata infractiune continua.multumesc. (vezi toată discuția)