avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt casatorita/???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt casatorita/???

buna ziua....sunt fff suparata pt ca nu stiu ce as putea face...nu stiu daca sunt casatorita da sau nu ???va rog sa ma ajutati....acum vreo 5 6 ani am fost in cipru o vreme m-am indragostit de un african si ne-am casatorit dupa un scurt timp....dar nu a tinut mult dragostea ....deci am venit acasa in romania....ne-am casatorit la o primarie din nicosia.l..si nu stiu daca e legalizata....si acuma am mai mare problema...am o relatie de 4 ani si avem un copilas care e bolnav si ne-am duce in strainatate la tratamente...dar ne-au zis ca nu degeaba tata lucra noi nu suntem asigurati ....deci nu poate primi tratament,,,:(....si am zis sa ne casatorim aici in romania numai ca eu nu stiu daca sunt casatorita....va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:19, 23 Octombrie 2014
Sunteti casatorita. Numai daca nu cumva a inaintat sotul african divortul. Ar trebui sa luati legatura cu el sa vedeti poate a divortat .Trebuie sa solicitati eliberarea certificatului de casatorie din Nicosia, dupa care sa va transcrieti certificatul in Romania, pentru ca mai apoi sa divortati. Nu trebuia sa neglijati toate aceste acte deoarece la noi in tara bigamia se pedepseste. Art. 376 Noul Cod Penal

Bigamia

(1) Încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Copilul e asigurat daca e recunoscut de tata, iar dvs va puteti angaja sau puteti plati dinnmana asigurarea de sanatate.
Divortati si apoi va puteti casatori.
Si daca va casatoriti acum, e posibil sa nu se afle niciodata ca sunteti casatorita insa riscati sa se afle daca va citeaza africanul la divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pedepseste bigamia Lore aya Lore aya Buna .ziua .sunt casatorita de 2ani cu un israelian doar in romania.de curand am aflat ca este casatorit si n italia si are 2 copii .eu nestiind acest lukru ... (vezi toată discuția)
Căsătorie/divorț înregistrare în românia. Zenaida1234 Zenaida1234 Buna , numele meu este Zenaida am fost căsătorită în Albania cu un cetățean albanez si divorțata de curând tot acolo. In urma căsătoriei sotul a luat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca de divort Alina1104 Alina1104 Buna ziua ! Este posibil sa se intocmeasca a doua casatorie daca in cazul primei casatorii hotararea judecatoreasca a fost atacata cu recurs , fiind inca pe ... (vezi toată discuția)