avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Suspendare proces pt 3 luni pe baza unui contract de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Suspendare proces pt 3 luni pe baza unui contract de mediere

unde gasesc textul de lege care prevede ca un proces penal se poate amana max.3 luni cu prezentarea unui contract de mediere?
Medierea in domeniul penal este acceptata doar pentru anumite infractiuni, nu pentru orice infractiune, ca atare daca fapta care va intereseaza se incadreaza in cele de mai sus, consultati: Noul Cod penal, Noul Cod de procedură penală si Legea nr. 255/2013, pentru modificarea legii medierii.
se incadreaza,este vorba de inselaciune
Cauze admisibile:
- înşelăciunea (art.244);


Da, se incadreaza, insa medierea trebuie sa fie acceptata (liber) de ambele parti.
au acceptat si partile vatamate....pot sa aman procesul 3 luni de la prezentarea contractului de mediere?
Da, se poate, cu acordul instantei.

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de impacare - partile in strainatate puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune nu am reusit sa impac cu partile vatamate deoarece ei sunt plecati din tara (suntem impacati dar nu am acte despre ... (vezi toată discuția)
Mediere in penal puncuskaa puncuskaa ca sa obtin suspendarea judecatii pe baza unui contract de mediere e de ajuns daca merg la un mediator si fac cu el un contract sau trebuie sa semneze si ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta-suspendarea procesului cu prezentarea unui contract de mediere puncuskaa puncuskaa prezentarea contractului de mediere suspenda procesul penal.....exista precedent? sau eventual o incetare pe baza acordului de mediere? va multumesc (vezi toată discuția)