avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Suspendare proces pt 3 luni pe baza unui contract de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Suspendare proces pt 3 luni pe baza unui contract de mediere

unde gasesc textul de lege care prevede ca un proces penal se poate amana max.3 luni cu prezentarea unui contract de mediere?
Spuneti ca 3 luni e un timp prea scurt sa se incheie procesul de mediere? Legiuitorul crede altfel. In plus de ce va ganditi ca nu se incheie in 3 luni - daca ambele parti doresc sa stinga conflictul, eu zic ca vor reusi.
problema mea este ca partile vatamate sunt in strainatate....si poate ca nici nu vin acasa numai la craciun
Procedura medierii se poate realiza și dacă una sau ambele părți sunt reprezentate.Chiar dacă partea vătămată se află în străinătate, își poate desemna un reprezentant, fie o rudă, un prieten, fie un avocat, care să semneze în numele ei contractul de mediere și să încheie în numele ei acordul de mediere.Se încheie destul de des acorduri de mediere prin reprezentanți, tocmai pentru că procedura mediereii este o procedură flexibilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de impacare - partile in strainatate puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune nu am reusit sa impac cu partile vatamate deoarece ei sunt plecati din tara (suntem impacati dar nu am acte despre ... (vezi toată discuția)
Mediere in penal puncuskaa puncuskaa ca sa obtin suspendarea judecatii pe baza unui contract de mediere e de ajuns daca merg la un mediator si fac cu el un contract sau trebuie sa semneze si ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta-suspendarea procesului cu prezentarea unui contract de mediere puncuskaa puncuskaa prezentarea contractului de mediere suspenda procesul penal.....exista precedent? sau eventual o incetare pe baza acordului de mediere? va multumesc (vezi toată discuția)