avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Jurisprudenta-suspendarea procesului cu prezentarea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Jurisprudenta-suspendarea procesului cu prezentarea unui contract de mediere

prezentarea contractului de mediere suspenda procesul penal.....exista precedent?
sau eventual o incetare pe baza acordului de mediere?
va multumesc
Avem practica curenta a instantelor in privinta suspendarii procesului penal, atunci cand se depune contractul de mediere.

Instanta dispune suspendarea procesului penal in temeiul art.367, al.3 din NCPP

Art. 367 -Suspendarea judecăţii

(3) Suspendarea judecăţii se dispune şi pe perioada desfăşurării procedurii de mediere, potrivit legii.

(6) Procesul penal se reia din oficiu de îndată ce inculpatul poate participa la judecată sau la încheierea procedurii de mediere, potrivit legii.

(7) Instanţa de judecată este obligată să verifice periodic, dar nu mai târziu de 3 luni, dacă mai subzistă cauza care a determinat suspendarea judecăţii.



puteti sa mi trimiteti un nr dosar va rog frumos?! sau o data si instanta unde a fost suspendata procesul? se poate suspenda procesul si intr un dosar inceput pe legea veche dar care este deja in apel?
punctul (7)....instanta trebuie sa verifice daca mai subzista cauza care a determinat suspendarea,dar nu mai tarziu de 3 luni.....sa zic ca verifica dupa 2 luni si 20 de zile si daca mai este in curs procedura de mediere amana iarasi sau in termen de 3 luni trebuie sa finalizam medierea?
Procesul se poate suspenda, chiar daca a debutat sub imperiul vechiului cod penal.
In privinta parcurgerii procedurii de mediere aveti 3 luni la dispozitie ca sa ajungeti la o intelegere. In caz contrar dosarul se repune pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces pt 3 luni pe baza unui contract de mediere puncuskaa puncuskaa unde gasesc textul de lege care prevede ca un proces penal se poate amana max.3 luni cu prezentarea unui contract de mediere? (vezi toată discuția)
Mediere in penal puncuskaa puncuskaa ca sa obtin suspendarea judecatii pe baza unui contract de mediere e de ajuns daca merg la un mediator si fac cu el un contract sau trebuie sa semneze si ... (vezi toată discuția)
Proces Georgianaaaa9876 Georgianaaaa9876 Buna ziua,de indata ce a inceput procesul,se mai poate schimba masura arestului preventiv ? (vezi toată discuția)