avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces

Buna ziua,de indata ce a inceput procesul,se mai poate schimba masura arestului preventiv ?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
Georgianaaaa9876, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgianaaaa9876 , utilizator 13:04, 8 Mai 2019
Se poate. Incercati sa detaliati pentru un raspuns la obiect.
Buna ziua, da, instanta verifica din oficiu daca mai subzista temeiurile care au determinat luarea, prelungirea sau mentinerea masurii preventive, inainte de expirarea acesteia, cu citarea inculpatului. Pe camera preliminara, judecatorul verifica din oficiu legalitatea masurii prevnetive, la primirea dosarului si periodic, dar nu mai tarziu de 30 de zile, daca subzista temeiurile care au determinat luarea masurii arestarii preventive sau daca au aparut temeiuri noi, care sa justifice mentinerea acestor masuri, iar in cursul judecatii, se verifica periodic, dar nu mai tarziu de 60 de zile.
In functie de situatie, se poate revoca sau inlocui arestul cu o alta masura preventiva.
Sigur ca da.
Trafic de droguri

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se poate. Incercati sa detaliati pentru un raspuns la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să înțeleg Dothcorp Dothcorp Vă rog să mă ajutați să înțeleg următoarele, citez: ”Solutia pe scurt: ROMÂNIA JUDECĂTORIA ******* JUDEŢUL ******* Dosar nr. 4.6**/22*/2016/a4 ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)