avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari rca

cum pot deveni agent de asigurare ? (polite rca)
Cel mai recent răspuns: doru_s , utilizator 13:52, 9 Mai 2011
Potrivit Legii 32/2000, in baza unui contract de agent incheiat cu o singura societate. Agentul de asigurare poate fi inregistrat atat ca persoana fizica , cat si juridica, agentul avand disponibilitatea de a alege una dintre cele doua variante. Firmele de asigurari, mai nou, solicita inregistrarea ca persoana fizica autorizata a agentilor sai. Prezentati-va la asiguratorul pentru care ati optat sau la mai multi, in vederea realizarii selectiei unuia dintre ei si ulterior, dpeouneti actele cerute in vederea perfectarii contractului.
Daca sunteti prietena cu internet-ul, vizitati site-urile Firmelor de asigurari .Acolo veti gasi informatii/conditii si modalitati de contact(adrese) pentru a putea deveni agent.Apoi urmati cu incredere sfatul d-nei av.S Diana V.
Multumesc mult pentru raspuns.Am discutat azi cu managerul unei societati de asigurare care mi-a cerut niste acte pentru derularea contractului .Tot azi mi-a spus ca pana la finalizarea actelor am voie sa inchei asigurari sub "tutela "lui .Este legal...........neavand nici un act care sa demonstreze ca sunt autorizata? Am voie sa fac asigurari in aceste conditii ?
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
ruxandralider, utilizator
Categoric NU.Probabil s-a referit la faptul ca trbuie sa va instruiasca, sa va puna la dispozitie normele, sa va ajute sa "simulati" incheierea de RCA -uri.Pana nu veti primi contractul inregistrat si documentele speciale in gestiunea proprie, nu aveti dreptul de a reprezenta Asiguratorul si ca urmare nici sa fiti remunerata.
multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
ruxandralider, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ref.la asigurarea auto rca : intrebarea 1 : polita ... voicudamian voicudamian Buna ziua, ref.la asigurarea auto RCA : Intrebarea 1 : polita mea RCA pe 6 luni expira pe 8.01 2022. Nu dispuni de bani sa inchei deocamdata o noua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care asigurarea rca este facuta la city ... Mihaela.Trasnitu Mihaela.Trasnitu Buna ziua. In cazul in care asigurarea RCA este facuta la City Insurance si este valabila pana pe 14 septembrie 2022 as dori sa stiu daca ramane valabila pana ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident pe cine sa dau în judecată pentru recuperarea ... mircea_av mircea_av În urma unui accident pe cine sa dau în judecată pentru recuperarea prețului mașinii fărâmate, în dauna totala ,pe city insurance sau pe cel ce m-a ... (vezi toată discuția)