avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, ref.la asigurarea auto RCA : Intrebarea 1 : ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, ref.la asigurarea auto RCA : Intrebarea 1 : polita ...

Buna ziua,
ref.la asigurarea auto RCA :
Intrebarea 1 :
polita mea RCA pe 6 luni expira pe 8.01 2022. Nu dispuni de bani sa inchei deocamdata o noua asigurare pe 6 luni si in plus eu, ca pensionar, nu folosesc masina in lunile de iarna, de aceea doresc sa stiu
ce mi se poate intampla daca fac asigurarea cu o intarziere de 2-3 luni.
Intrebarea 2 :
Pana in prezent (adica in 2020 si 2021) am incheiat asigurarea RCA la City Insurance care am vazut ca a dat faliment. In noiembrie 2019 am avut o avarie minora la masina (in parcare) din vina altui sofer insa am primit c/val.pagubei de la asigurator pe baza intelegerii amiabile cu vinovatul si am reparat masina Doresc sa stiu cum pot recupera sumele depuse la acest asigurator pana acum (e vorba de cca.1000 lei). Cui ma adresez si ce formalitati trebuie sa indeplinesc. ?
Multumesc pentru ajutor.

Damian Voicu
Cel mai recent răspuns: voicudamian , utilizator 20:15, 6 Ianuarie 2022
Buna ziua, Cu siguranta nu am inteles ceva, ce reprezinta suma de care faceti vorbire, adica cca 1000 lei??
Suma de 1000 lei reprezinta val.primelor de asigurare RCA achitate de subsemnatul catre City Insurance in 202o si 2021. Daca asiguratorul a dat faliment, ce se intampla cu banii mei ? Nu ii mai pot recupera ?
1 , asiguratorul nu a dat faliment, este in procedura de insolventa
2, polita de asigurare ramane valabila si produce efecte atat timp cat este in vigoare.. Valabilitatea acesteia inceteaza la data inscrisa in contract dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data declararii falimentului de Instanta de judecata. asadar nu aveti ce recupera.
Referitor la prima intrebare adresata de dv, conform legii, pt o masina care nu este retrasa din circulatie este obligatorie incheierea politei de tip RCA.
Daca masina este parcata pe domeniul public , chiar daca nu circula , este necesara incheierea asigurarii.
Exista la momentul acesta companii de asigurari care emit polite in rate, asadar puteti opta pentru aceasta modalitate de plata.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
Olga Tanasa, Consultant asigurari
1. Daca sunteti amabila si daca cunoasteti la ce companii se pot solicita polite de asigurare platibile in MAI MULTE RATE rate respectiv IN CE NUMAR MAXIM DE RATE se poate plati o polita, pana acum am incheiat numai polite pe 6 luni (plateam pe 6 luni o prima de 255 lei la City Insurance) si am reusit sa ma descurc cat de cat cu banii acum insa tarifele RCA au crescut enorm ; am intrebat recent la un dealer de asigurari care este CEL MAI IEFTIN PRET si mi s-a indicat firma Omniasig cu o valoare de polita pe 6 luni de 571 lei, suma pe care insa nu mi-o pot permite sa o achit din lipsa de bani, eu fiind pensionar.
2. Va mai intrebam :
- ce mi se poate intampla daca nu pot incheia polita noua la data expirarii politei mele actuale incheiate la City Insurance (care expira pe 8.01 a.c) pentru masina parcata pe strada in fata blocului meu ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care asigurarea rca este facuta la city ... Mihaela.Trasnitu Mihaela.Trasnitu Buna ziua. In cazul in care asigurarea RCA este facuta la City Insurance si este valabila pana pe 14 septembrie 2022 as dori sa stiu daca ramane valabila pana ... (vezi toată discuția)
Am o polita rca valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de ... silviatudor94@yahoo.com silviatudor94@yahoo.com Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de City Insurance. Pentru ca aceasta firma a intrat in procedura de faliment, ASF si FGA Romania ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident pe cine sa dau în judecată pentru recuperarea ... mircea_av mircea_av În urma unui accident pe cine sa dau în judecată pentru recuperarea prețului mașinii fărâmate, în dauna totala ,pe city insurance sau pe cel ce m-a ... (vezi toată discuția)