avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de ...

Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de City Insurance. Pentru ca aceasta firma a intrat in procedura de faliment, ASF si FGA Romania urmeaza sa denunte automat polita mea, fara ca eu sa fiu notificata in prealabil si sa-mi dau acordul. Aceasta denuntare abuziva presupune ca eu nu voi mai avea asigurare RCA, desi eu am platit intr-o singura transa pentru aceasta, si totodata ca va trebui sa platesc pentru o alta polita RCA pentru aceiasi perioada de timp. Doresc sa stiu daca firma asiguratoare sau lichidatorul nu avea obligatia sa-mi comunice ca polita mea va fi reziliata si motivul rezilierii, sa-mi vireze diferenta de bani datorata si daca este corect d.p.d.v. legal ca o institutie a statului sa-mi denunte automat o polita de asigurare fara acceptul meu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: silviatudor94@yahoo.com , utilizator 10:52, 11 Mai 2022
Bună ziua,

Mai aveți timp să faceți ce trebuie ca să vă recuperați banii - azi e ultima zi și sunt doar două mailuri de trimis: unul pentru denunțarea poliței și altul pentru recuperarea banilor.

Citiți acest articol
Polițele de asigurare City Insurance care ar fi trebuit să mai acopere o perioadă de câteva săptămâni sau luni nu mai pot fi valabile dincolo de 11 mai, termen la care se împlinesc cele 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului. Astfel, de exemplu, cineva care și-a făcut RCA la City Insurance (companie aflată acum în procedura de faliment) în august anul trecut, cu valabilitate 12 luni trebuie să știe că polița nu va mai produce efecte dincolo de 11 mai (pe 11 mai încă e în vigoare!) și că riscă sancțiuni contravenționale pentru lipsa poliței valabile dacă nu încheie o asigurare nouă.

www.avocatnet.ro/articol_612...
Buna ziua. Va multumesc pentru raspunsul Dvs. Am insa o nelamurire. Am inteles ca hotararea definitiva a instantei dateaza din 22.04.2022 si atunci cele 90 zile curg de la aceasta data, deci valabilitatea politei ramane pana la 20 iulie 2022. Am inteles bine? Data de 11 mai 2022 pentru denuntarea politelor RCA la City este stabilita fata de hotararea data de instanta in 09.02.2022, dar aceasta hotarare nu era definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care asigurarea rca este facuta la city ... Mihaela.Trasnitu Mihaela.Trasnitu Buna ziua. In cazul in care asigurarea RCA este facuta la City Insurance si este valabila pana pe 14 septembrie 2022 as dori sa stiu daca ramane valabila pana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ref.la asigurarea auto rca : intrebarea 1 : polita ... voicudamian voicudamian Buna ziua, ref.la asigurarea auto RCA : Intrebarea 1 : polita mea RCA pe 6 luni expira pe 8.01 2022. Nu dispuni de bani sa inchei deocamdata o noua ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)