Dupa parerea mea nimic nu impiedica partea vatamata sa solicite parchetului printr-un memoriu sa solicite la randul sau judecatorului arestarea preventiva.
Adica nu partea vatamata poate cere arestarea preventiva ci doar parchetul dar nimic nu impiedica formularea unei astfel de cereri motivate.
Nici eu nu am facut astfel de cereri inrucat nu am gasit motive temeinice desi imi cam dau seama cand se poate cere arestarea preventiva si chiar si atunci cand cere parchetul ce sanse are...chiar daca vrea el...
In speta, se poate solicita o alta masura preventiva print-un memoriu motivat si daca se vor incalca masurile preventive se va dispune arestarea preventiva.
Din cate am inteles eu , am si motivarea pentru care cer aretarea preveniva , sa ameninta si au zis ca vor sa plece intr-o tara care nu are acord ce extradare cu Romania , am mesaje cu cei cand zic aceste lucrurti ! Si din cate mi-am dat eu seama din art 148 din codul de procedura ca incalca acesta articol , vor sa se sustraga de la urmarirea penala fugind intr-o tara care nu are acord de extradare cu Romania ! Credeti ca pot obtine , defapt procuror la cererea mea poate sa obtina mandat de arestare preventiva ? Va multumesc anticipat !