avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Privarea de libertate !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Privarea de libertate !

Cum se face o cerere pentru Prim procuror in care sa ceri Privarea de libertate ! Va rog lasati+mi si mie o cerere tip ! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 17:10, 18 August 2014
Pai 2 dintre suspecti au zis ca vor sa fuga din tara , intr-io tara care nu are acord de extradare cu Romania ! Si ma tot ameninta telefonic !
Mergeti si vorbiti cu procurorul, se poate depune plangere penala si pentru amenintare.
Dupa parerea mea nimic nu impiedica partea vatamata sa solicite parchetului printr-un memoriu sa solicite la randul sau judecatorului arestarea preventiva.

Adica nu partea vatamata poate cere arestarea preventiva ci doar parchetul dar nimic nu impiedica formularea unei astfel de cereri motivate.

Nici eu nu am facut astfel de cereri inrucat nu am gasit motive temeinice desi imi cam dau seama cand se poate cere arestarea preventiva si chiar si atunci cand cere parchetul ce sanse are...chiar daca vrea el...

In speta, se poate solicita o alta masura preventiva print-un memoriu motivat si daca se vor incalca masurile preventive se va dispune arestarea preventiva.
Mda, pana la urma hartia suporta orice.
Din cate am inteles eu , am si motivarea pentru care cer aretarea preveniva , sa ameninta si au zis ca vor sa plece intr-o tara care nu are acord ce extradare cu Romania , am mesaje cu cei cand zic aceste lucrurti ! Si din cate mi-am dat eu seama din art 148 din codul de procedura ca incalca acesta articol , vor sa se sustraga de la urmarirea penala fugind intr-o tara care nu are acord de extradare cu Romania ! Credeti ca pot obtine , defapt procuror la cererea mea poate sa obtina mandat de arestare preventiva ? Va multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)
3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)