avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare casatorie; drepturi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare casatorie; drepturi

buna seara sunt adriana.am o nelamurire..stau cu un baiat irakian in italia suntem cunoscuti in italia si as vrea sa ne casatorim in romania ce acte ne trebuiesc si as mai fi interesata dupa incheierea casatoriei lui i se elibereaza vreun document de a putea revenii in tarile europene sau i se poate face pasaport sau asa numit cardul temporar?multumesc
Cel mai recent răspuns: zaina , utilizator 01:34, 23 Septembrie 2014
Buna ziua,
Casatoriti-va la unul din consulatele Romaniei din Italia, va este mult mai usor pentru ca el este deja acolo - sigur, conditia este sa stea legal. E putin neclar ce scrieti, de ce ar pleca inapoi in Irak (ca scrieti de revenire)?
Pe baza certificatului de casatorie si de asemenea conditionat de situatia dvs. (contract de munca, locuinta) puteti solicita permis de sedere pentru membru de familie. Acel permis ii va folosi la calatoria in UE, alaturi de pasaportul lui.
E putin neclar ce scrieti, de ce ar pleca inapoi in Irak (ca scrieti de revenire)?


Cred ca e vb de revenire in Italia si alte tari europene dupa casatoria in Romania, aceasta nefiind ( in viziunea unora) vreuna din acestea.
noi vrem sa ne casatorim pe teritoriul romaniei dar vr sa stiu daca dupa casatorie putem merge in alte tari europene..daca i se face pasaport sau pe baza permisului de sedere care reiese dupa casatorie poate iesii in alte tari impreuna cu mine..ma intereseaza pasaportul pt el cum se procedeaza sau permisul dupa ce ne casatorim inlocuie pasaportul si putem merge in alte tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie musulman zaina zaina buna seara as vrea sa stiu daca dupa casatoria cu cetateanul irakian i se face pasaport sau in baza permisului de sedere putem iesii in europa fara probleme? ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)