avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzare credit neperformant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzare credit neperformant

Buna ziua Petrica N ma numesc si in 2012 am ramas fara servici motiv pentru care nu am mai platit o descoperire de 3 salarii,pe o perioada de 18 luni.Suma era de 4768 iar banca ma suna sa le dau banii ceea ce consider normal doar eu beneficiasem de ei dar fara nici un fel de venit nu aveam de unde .In luna iunie anul 2014 primesc de la o firma de recuperatori o instiintare cum ca banca( le-a vandut lor ) a cesionat toate creantele pe care le detine impotriva mea impreuna cu orice drepturi prezente sau viitoare,dobanzi sau alte beneficii inclusiv beneficiile rezultate din contractul de asigurare incheiat in considerarea acestui contract de credit rezultate din Contractul de credit...Solicit de la acestia ocopie a contractului de vanzare cumparare dintre banca si ei ca sa am o baza temeinica sa trimit bani intr-un cont cuiva care spune ca sunt dator la el.Mai mult, avansez ideea de a vira o suma 500 dupa care esalonat in rate diferenta pana la IN PREZENT 5976 roni. Cred ca 0,40% per zi ca penalitati care devin mai mari in cuantum ca si datoria initiala le convine mai mult pentru ca vor toti banii odata cerere pe care nu o pot onora.Firma este pe piata cel putin din 2006,a facut si executari silite...Intreb:am fost la banca cu pricina si la ei nu figurez dator,in baza nationala BC nu sunt printre rau-platnici cum ma sfatuiti sa sting conflictul avand in vedere stresul provocat de angajatii firmei de colectare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
vorsiht, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:31, 16 August 2014
Stresul e mare intrucat aceasta e metoda firmelor de colectare, cea a agresivitatii.
Inainte de toate, ar trebui sa clarificati ce suma aveti de platit cu titlu de credit si dobqanzi penalizatoare. Aici aveti nevoie de consiliere si calcul contabil, pentru a se stabili, in mod corect, cat ati platit, ce penalizari datorati, etc.
Cand va mai suna, e bine sa stabiliti o intalnire si sa incercati sa clarificati aceste probleme. In cazul in care refuza o astfel de intalnire, le spuneti ca n-au decat sa se adreseze executorului si , dvs. in cadrul acestei proceduri, veti face demersurile legale in fata instantei, pentru a clarifica in mod corect cuantumul datoriei, fara amenintari, fara pacaleli asupra sumei de plata, fara alte prostii care au invadat piata romaneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare ciudata la biroul de credite cbcr cbcr Buna ziua, Mi-am consultat gratuit situatia de la BC si am vazut ca la o anume banca, unde am un card de credit este raportata ca plata doar suma minima de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca s-a prescris un credit? ammh ammh Buna ziua! Am facut un credit de nevoi personale in 2007 de 10.000 EUR. Creditul a fost pt un alt membru de familie, care intre timp n-a mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)