avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua ! Am si eu o mica problema. Locuiesc de mica cu bunicii din partea mamei. Bunicul a decedat in urma cu 2 ani si astfel am ramas doar cu bunica. Cei doi au avut doua fete : mama mea (infiata de ambii) si matusa mea ( fata bunicului din prima casatorie) . ei bine , atunci cand traia bunicul i-a vandut varului meu ( baiatul fetei bunicului) terenul de 2644 mp intravilan si casa ( veche ce-i drept) cu clauza ca la implinirea varstei de 18 ani ai mei sa imi achizitioneze un apartament cu 2 camere in oras si sa aibe drept de abitatie si intretinere a ambilor bunici . pe parcursul a 2 ani de zile a facut 3 fundatii de case pe teren ( 2 nescoase la lumina,la suprafata pamantului , iar una cu 20 cm ridicata de la sol ). Acum 3,4 luni , varul acesta a revenit din strainatate si i-a spus bunicii mele ca nu poate sa mai imi ia apartament si ca ar vrea sa imi construiasca o casa pe teren ,dar pt asta el a rugat-o sa ii dea economiile ei ( 8.000 ron) si trebuie sa semnam un acord de medieree prin care eu sa renunt la apartament , iar bunica si mama lui sa devina moatenitoare de drept. Asta am si semnat de altfel. Acum intrebarea mea catre dvs este urmatoarea :el vrea sa o dea pe mamaie in judecata pentru a-si recupera banii investiti in acele fundatii si a depus plangere penala cum ca bunoca l-ar fi santajat sa semneze acordul de mediere. As vrea sa stiu daca trebuie sa-l despagubim? In alta ordine de idei am fost sfatuite sa facem iesirea din indiviziune , care ar fi costurile ei si cat ar dura? Se poate rezolva si la notar ? Daca da,in ce conditii? Si daca cumva bunica mea poate sa isi mai recupereze banii ? Cu ajutorul politiei,instantei,orice solutie. Multumesc mult !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
georgianamunt, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgianamunt , utilizator 14:18, 18 August 2014
Cu ce sustine ca l-ar fi santajat?

Fundatiile le-a facut de unul singur pe terenul achizitionat de la bunicul dumneavoastra? Ce invoca pentru recuperarea investitiilor cu fundatiile? L-a oprit cineva sa continue lucrarile?


In momentul in care el nu si-a indeplinit clauza cu apartamentul,probabil gandindu-se ca o va pacali pe bunica mea,a spus ca imi va face mie o casa,adica una dintre fundatiile care au fost facute mi-o va trece pe numele meu si imi va ridica o casa. Bunica a fost de acord sa renunte la vechiul contract,inclusiv eu la apartament si el a semnat acordul de mediere stiind ca va semna bunica urmatorul contract pe care intentiona sa-l faca fara absolut nicio clauza. Apoi cand a vazut ca bunica nu mai vrea niciun fel de intelegere cu el , s-a dus la politie si a depus plangere penala impotriva ei pt santaj. Fundatiile le-a facut atunci cand el era proprietar si avea tot dreptul,dar le-a lasat asa,nu l-a oprit nimeni . acum are pretentii ca bunica sa-l despagubeasca . dar am inteles ca are si el un pic de dreptate ca e imbogatire prin foloase necuvenite. Dar atunci ma mai intreb si de ce in acordul de mediere spune asa ' renunt de buna voie si ii cedez lui X , fara sa am vreo pretentie ulterior' ?
Acordul de mediere l-a semnat sub asistenta mediatorului si probabil in acord se regaseste sintagma ,,fara vicii de consimtamant,,. Vrea sa te lase si fara apartament si fara casa? Daca ar fi drept, ati putea rupe acordul si sa semnati o alta intelegere idem la mediator. La ce ar folosi bunicii dumitale 3 fundatii? Ati putea sa-i cereti sa distruga fundatiile daca nu-i convine unde le-a facut sau daca va deranjeaza in ceea ce priveste folosinta terenului.
Tocmai.. Bunica este nevazatoare de 2 luni , perioada cand am semnat acordul de mediere, insa am facut-o acasa,in curte. Nicidecum innfata mediatorului. Si cu fundatiile cred ca insista asa ca sa o sperie pe bunica.. Fiindca daca in actul respectiv spune ca renunta de buna voie si nu are nicio pretentie ulterior.. Dar face dinadins.. Cu banii aceia care i i-a dat bunica ce putem face? E ceva de facut in leg cu ei? Ii putem recupera cumva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de rezolvat o problemă încurcată cu niște imobile. nu știu ce act să fac ca să nu poată fi atacat de nimeni în instanță, vă rog să mă sfătuiți Darkangel1987 Darkangel1987 Buna ziua, se da o casa cu un teren de 760 mp.au fost 4 frați unul a murit 3 in viața 2 fete un băiat. Înainte de moartea bunicului acest băiat lea spus ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)