avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs abandon familie

Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort cere test de paternitate. Are dreptul de a cere asa ceva?Sint obligata sa fiu prezenta la proces?procesul fiind la Cluj si eu stau departe.
Cel mai recent răspuns: silster , utilizator 22:10, 19 August 2014
Asa este,actiunea poate fi respinsa ca fiind prescrisa ( fiind promovata de tatal copilului ).
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu prea conteaza ce poate sa faca mama cat ea nu vrea si nu are interes sa promoveze o actiune in tagada, taica-su vrea sa nu mai fie tata ca sa nu mai aiba pt ce plati si sa nu faca inchisoare pt abandon.
Ori tatalui nu ii va fi admisa cererea si nici nu are sens sa faca vreun test cat ii e si in realitate tata, omul se agata de orice, numai de platit pensia nu se gandeste sa faca.
Doamna, nu are dreptul. Am inteles ca ati fost citata si nu va puteti prezenta. In ce calitate ati fost citata ?
Nu l-a interesat in veci copilul,copilul fiind operat de 2 ori cu inima si nici nu stie daca traieste sau nu.Sint citata ca partea civila,sint in pensie de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii pornita de mama farcasalexa farcasalexa Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt casatorita de multi ani si la un moment dat a intervenit separarea, fara a inainta actele de divort vreunul dintre ... (vezi toată discuția)
Test adn- tagada de paternitate costin64 costin64 buna ziua am fost castorit si in urma acestei castori u reiesit 2 copii la diferenta de 8 ani in fine am divortat acum 5 ani si vreau sa fac testul de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie actiune in tagada paternitatii liduska liduska M-am casatorit in anul 2000. In 2002 am nascut un baiat. Casatoria noastra s-a desfacut printr-o sentinta de divort in anul 2005. Acum, in 2011 a facut un test ... (vezi toată discuția)