avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare la serviciu dupa indemnizatie de crestere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare la serviciu dupa indemnizatie de crestere

Buna seara,am urmarit subiectul in legatura cu intoarcerea la servici si am o nelamurire de ce trebuie sa se faca intoarcerea la servici din ICC la data in care copilul implineste 2 ani daca legea il obliga pe tata sa stea o luna cu copilul acasa (ultima luna) mamele ce fac in luna respectiva?Mentionez ca eu am facut declaratie pe proprie raspundere ca sotul nu cere indemnizatie deoarece e plecat din tara.Ce ma sfatuiti deoarece copilul implineste 2 ani in 21 septembrie si eu ar trebui sa ma intorc la servici in 21 august,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:01, 16 August 2014
Daca tatal sta o luna in CCC, revenirea din CCC pentru mama se face la implinirea varstei de 11 luni,respectiv de 1 an si 11 luni,dupa caz.

Daca tatal indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC si nu solicita acest drept, atunci concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna pentru mama.
Astfel,mama va reveni cu o luna mai devreme la munca poate opta pentru concediu fara plata.

In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, atunci concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului nu se mai reduc cu o luna pentru mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil MARIACURTICEAN MARIACURTICEAN Buna ziua, Am o intrebare: conform noii legi nr. 66 din 19 aprilie 2016 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, o mama care se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cryys cryys Buna ziua, Momentan sunt în concediu de creștere copil, pana la 2 ani. Am inteles ca pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie sa reiau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, daca am nascut pe 04.04.2016, si concediul de crestere copil este de 2 ani, care este termenul de intoarcere la serviciu? ca am inteles ca 30 de ... (vezi toată discuția)