Buna seara,am urmarit subiectul in legatura cu intoarcerea la servici si am o nelamurire de ce trebuie sa se faca intoarcerea la servici din ICC la data in care copilul implineste 2 ani daca legea il obliga pe tata sa stea o luna cu copilul acasa (ultima luna) mamele ce fac in luna respectiva?Mentionez ca eu am facut declaratie pe proprie raspundere ca sotul nu cere indemnizatie deoarece e plecat din tara.Ce ma sfatuiti deoarece copilul implineste 2 ani in 21 septembrie si eu ar trebui sa ma intorc la servici in 21 august,multumesc anticipat.
Daca tatal sta o luna in CCC, revenirea din CCC pentru mama se face la implinirea varstei de 11 luni,respectiv de 1 an si 11 luni,dupa caz.
Daca tatal indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC si nu solicita acest drept, atunci concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna pentru mama.
Astfel,mama va reveni cu o luna mai devreme la munca poate opta pentru concediu fara plata.
In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, atunci concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului nu se mai reduc cu o luna pentru mama.