avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de handicap

Buna ziua. As dori sa-mi spuneti si mie daca am iesit la pensie anticipata partial, mai am dreptul la indemnizatie de handicap?daca nu ,mai am dreptul sa lucrez? In 2010 am suferit o interventie pe cord deschis ,am stat 8 luni in boala dar la comisie mi s-a spus ca am dreptul la pensie de boala dar am inceput serviciul stiind ca pensia este mai mica.Acum mai am acest drept?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:31, 17 August 2014
1. Daca sunteti incadrat intr-un grad de handicap puteti beneficia de indemnizatie de handicap.

2. Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice alt venit (salariu, pensie de orice fel etc.).

3. - Fiind beneficiar al unei pensii anticipate partiale nu mai puteti cumula pensia cu alte venituri salariale dar puteti obtine venituri profesionale in conditiile prevazute de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

- Cititi mai multe pe:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)
Drepturi dupa pensionare partial anticipata gica54 gica54 am varsta de 60 de ani ies la pensie partial anticipat in data de 23.09.2014 cu stagiu de cotizare complet si as vrea sa stiu daca mai am dreptul sa lucrez la ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu LazarLetitia LazarLetitia Buna ziua ! Ma numesc Letitia Lazar si ma intereseaza daca se aplica si la cei pensionati anticipat partial cumulul pensiei cu salariul , adica ma pot ... (vezi toată discuția)