avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de mana cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de mana cu martori

de curand am gasit o casa la tara pe care vreau sa o achizitionez.ne am inteles la pret,m am mutat in casa asteptand sa fac plata si sa o cumpar.numai ca propietarii nu aveau facuta intabularea si cadastrul.toate bune si frumoase dar cand propietarii au mers sa faca cadastrul si intabularea din cei 3000mp cat are propietatea 1000 mp apareau in doua acte si anume in actul de propietate pe care il detine dar si in intr un act de mostenitor.problema este ca trebuie dezbatuta mostenirea pe cei 1000mp lucru care nu este o problema numai ca dureaza.deja au trecut 2 luni si vor mai trece 1-2 luni cu actele timp in care eu locuiesc acolo dar nu pot face nimic(cotete de porc,pasari etc)nu pot face nici o investitie pt ca casa nu este a mea.propietarii au venit cu ideea ca eu sa le dau o parte din bani ca si garantie ca nu plec si sa pot face investitii si sa facem un act de mana cu martori iar cand actele sunt gata sa le dau restul de bani.ce ma sfatuiti sa fac?ce altceva pot face?multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 18 August 2014
Mergeti la notar si faceti un antecontract.
daca fac un antecontrac si dau jumatate din suma la notar cand fac actul de vanzare cumparare platesc la notar taxa pt intreaga suma sau pt jumatatea ramasa?
[ link extern ]

o practica excelenta in opinia mea
puteti sa le platiti si toti banii ....in conditiile in care aveti posesia puteti face actele....cand or fi gata
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
ContSters323967, utilizator
In primul rand trebuia sa va asigurati ca actele imobilului sunt in regula si sa va mutati dupa ce ati finalizat tranzactia si nu inainte.
Dvs. considerati ca dezbaterea mostenirii nu este o problema dar aceasta poate dura mult si bine daca mostenitorii nu se inteleg, asta in situatia in care sunt mai multi mostenitori.
Un antecontract se face pe o periaoda limitata si cu obligatii de o parte si de alta.
La notar platiti o taxa ptr antecontract urmand ca la autentificarea actului de v/c sa mai platiti o taxa.
mostenitorii se inteleg nu este o problema.cine plateste taxa de antecontract si cat valoreaza?

Alte discuții în legătură

Intabulare cosminim cosminim Am cumparat in 2009 o casa plus 3300 metri teren. La momentul respectiv casa avea 6 mostenitori si prin instanta in decembrie 2010 procesul de sucesiune s-a ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Ion Monica Ion Monica Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie. Am in propietate, impreuna cu un prieten o suprafata de teren arabil de 8000mp in cota ... (vezi toată discuția)