Buna seara
Am patit urmatoarea chestie. Acum citiva ani am cumparat un apartament urmand toate etapele contract notarial , intabulare etc etc.
Acum o saptamina am depus actele pt un credit pe care vreau sa il girez cu apartamentul. am depus la dosar contract de vinzare cumparare si extras de carte funciara. Am primit raspuns de la banca ca nu pot folosi apartamentul ca si garantie caci in Cartea funciara e trecut ca ap e in blocul 3 iar in contract scrie "3 (9)" . Numarul topo si cel de carte funciara coincid problema e acel "9"
Notarul ce a facut contractul nu mai este .... unde ar trebui sa merg sa mi se modifice ori contractul ori inscrierea in cartea funciara ca sa nu mai am probleme la banca, sau cine tre sa certifice ca este vorba de acelasi imobil?. Orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat
Rectificarile in cartea funciara se pot realiza fie prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Se impune sa studiati toate documentele de provenienta ale apartamentului,carte de imobil sa solicitati extras de carte funciara si sa formulati actiune in instanta
Ulterior ,hotararea instantei urmeaza sa o notificati la OCPI
Mergeti la cadastristul care v-a facut intabularea, cu actul de vanzare cumparare si extras de carte funciara si cereti-i sa va faca indreptare eroare materiala mixta pentru a va apare adresa completa in extrasul de carte funciara.
Intabulare
flaviatoma
Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)