avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu coincide adresa din contractul de vanzare cu cea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu coincide adresa din contractul de vanzare cu cea din cartea funciara

Buna seara
Am patit urmatoarea chestie. Acum citiva ani am cumparat un apartament urmand toate etapele contract notarial , intabulare etc etc.
Acum o saptamina am depus actele pt un credit pe care vreau sa il girez cu apartamentul. am depus la dosar contract de vinzare cumparare si extras de carte funciara. Am primit raspuns de la banca ca nu pot folosi apartamentul ca si garantie caci in Cartea funciara e trecut ca ap e in blocul 3 iar in contract scrie "3 (9)" . Numarul topo si cel de carte funciara coincid problema e acel "9"
Notarul ce a facut contractul nu mai este .... unde ar trebui sa merg sa mi se modifice ori contractul ori inscrierea in cartea funciara ca sa nu mai am probleme la banca, sau cine tre sa certifice ca este vorba de acelasi imobil?. Orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
ilmir1, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 10:58, 18 August 2014
Rectificarile in cartea funciara se pot realiza fie prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Se impune sa studiati toate documentele de provenienta ale apartamentului,carte de imobil sa solicitati extras de carte funciara si sa formulati actiune in instanta
Ulterior ,hotararea instantei urmeaza sa o notificati la OCPI
apartamentul este o mansarda si eu sunt primul proprietar, deci nu prea are istoric
Mergeti la cadastristul care v-a facut intabularea, cu actul de vanzare cumparare si extras de carte funciara si cereti-i sa va faca indreptare eroare materiala mixta pentru a va apare adresa completa in extrasul de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot nota in cartea funciara sau ce alta forma ... anadeleanu anadeleanu Buna ziua, Cum pot nota in Cartea Funciara sau ce alta forma de publicitate pot folosi pentru a face ca un contract de cumparare a unei uscatorii cu un trust ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)