avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut bancar cu plata ratelor anticipat.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut bancar cu plata ratelor anticipat.

Buna ziua,

Am o societate SRL care are un imprumut de 80000 RON cu o rata de aproximativ 1000 de RON lunara.
Luna aceasta am avut un profit de aproximativ 60000 RON.
Intentionez sa inchid aceasta datorie bancara si sa achit toata suma ramasa de plata la banca, aproximativ 50000 RON.

As dori sa stiu daca pot sa platesc mai multe rate intr-o singura luna si daca contabilul poate sa inregistreze aceste cheltuieli in contabilitate fara sa incalce principiile contabilitatii?


Multumesc frumos.
Buna ziua,

In ceea ce priveste restituirea anticipata scadentei trebuie sa vedeti ce este prevazut in contract. De obicei este posibil , dar trebuie sa vedeti clauzele contractuale.
In ceea ce priveste inregistrarea in contabilitate: restituirea ratelor nu inseamna cheltuieli ci doar iesiri de numerar din soietate. Sigur ca pot fi inregistrate. Contabilul poate inregistra in contabilitate orice miscare de patrimoniu atata timp cat exista documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare valuta CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL In cazul in care eu am valuta in contul personal si vreau sa-mi creditez societatea direct in valuta prin transfer bancar se poate? Ce documente trebui ... (vezi toată discuția)
Împrumut fără acte am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ... IoanaIoana038 IoanaIoana038 Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani ... (vezi toată discuția)
Fisa fiscala- fals in acte cinevasuspect cinevasuspect Am si eu nevoie de cate informatii in legatura cu fisa fiscala, ad dori sa stiu ce as putea face pe ale legala ca sa indrept niste greseli. Pe la sfarsitul ... (vezi toată discuția)