avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediu medical

Buna ziua !
As dori sa stiu in cate zile trebuie anuntat angajatorul de catre angajat cu privire la concediul medical .
Exista vreo reglementare in acest sens? daca da unde o pot gasi?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 15:52, 18 Mai 2009
Eu n uam intalnit o reglemantare in acest sens. Doar bunul simt ne obliga sa anuntam angajatorul chiar din ziua in care intram in concediu medical. Eventual o ruda/ cunostinta o poate face, daca angajatul nu poate.

Certificatul de concediu medical trebuie prezentat angajatorului pana pe data de 5 a lunii urmatoare celei in care s-a acordat concediul.
Mi se pare ciudat sa intri in concediu medical si legea sa nu te oblige la instiintarea angajatorului vreme de o luna.
Exista reglementare pentru aceasta obligatie (nu mai stiu exact in ce act normativ este) dar cu siguranta este inscris si pe formularul de concediu medical acest text (cf. ord 233/125 din 2006 unde este anexat formularul de concediu medical):

- Persoana asigurată sau reprezentantul legal sau mandatarul desemnat prin procură se obligă să anunţe plătitorul despre acordarea concediului medical şi să depună certificatul de concediu medical până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul medical
TEXTUL RESPECTIV APARE PE SPATELE FORMULARULUI DE CONCEDIU MEDICAL.
MA INTERESA TERMENUL PANA LA CARE SE ANUNTA ANGAJATORUL DE SITUATIA CONCEDIULUI MEDICAL .
MULTUMESC ORICUM.
Pai la asta se refera textul, obligatia de a anunta angajatorul până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul medical.

Dar de la intrarea in medical, de obicei se prevad (in regulamente interne) termene de anuntare de 1-3 zile pentru ca altfel angajatul ar putea fi trecut ca absent nemotivat.

Alte discuții în legătură

Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
In cat timp imi poate aduce angajatul concediul medical? ella_1313 ella_1313 Am o angajata, care m-a anuntat telefonic ca a primit concediu medical si ca nu se prezinta la lucru. (3 zile) dupa care a venit la lucru alte 3 zile, iar in ... (vezi toată discuția)
Decadere cojocaru cojocaru Stimati juristi, OUG 158/2005 a prevazut obligativitatea prezentarii certificatului de concediu medical la platitor pana cel târziu la data de 5 a ... (vezi toată discuția)