avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediu medical

Buna ziua !
As dori sa stiu in cate zile trebuie anuntat angajatorul de catre angajat cu privire la concediul medical .
Exista vreo reglementare in acest sens? daca da unde o pot gasi?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 15:52, 18 Mai 2009
Este vorba de Ordinul 60_32 (din 27 ian.2006) pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 67
(1) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 vor ataşa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate, al cărei model este prezentat în anexa nr. 9.
(2) Pentru situaţiile prevăzute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 şi 53, certificatul de concediu medical se va depune la plătitor până cel mai târziu la sfârşitul lunii în care s-a eliberat certificatul medical.

@iulianN
:offtopic:

Nu mai scrieti, va rog, cu majuscule. Este impotriva regulamentului forumului si este greu de citit.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
crimson, utilizator
Orice angajator ar trebuii sa aibe un Regulament de Ordine Interioara in care sa fie un articol cu timpul in care trebuie anuntata o absenta de la locul de munca ( problema personala, concediu medical,etc).
Regulamentul intern al unitatii si bunul simt al salariatului trebuie sa prevada ca salariatul bolnav este obligat sa anunte prin orice mijloc (telefon, fax, e-mail) ca este bolnav si apoi va prezenta certificatul medical in termen legal, cum au spus si colegii mei mai sus.
Iata ce mai spune OUG 158/2005


Art. 40. - (1) Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termenul de prescripţie de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite.
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
In cat timp imi poate aduce angajatul concediul medical? ella_1313 ella_1313 Am o angajata, care m-a anuntat telefonic ca a primit concediu medical si ca nu se prezinta la lucru. (3 zile) dupa care a venit la lucru alte 3 zile, iar in ... (vezi toată discuția)
Decadere cojocaru cojocaru Stimati juristi, OUG 158/2005 a prevazut obligativitatea prezentarii certificatului de concediu medical la platitor pana cel târziu la data de 5 a ... (vezi toată discuția)