avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare

Buna ziua,

Am un client cu care am avut o prima colaborare si caruia i-am emis o factura acum 2 luni. Nu am contract cu el si nici semnatura pe aviz sau factura emisa. Dupa indelungi amanari, de 2 saptamani nu mai raspunde nici la telefon. Am vreo sansa din punct de vedere juridic sa pot recupera contravaloarea acelei facturi?? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:03, 18 Mai 2009
Nu cred ca aveti mari sanse fara acceptarea facturii fiscale. Intotdeauna cand lipseste o conventie sa aveti grija ca beneficiarul (clientul), cealalta parte, sa accepte factura prin semnatura la rubrica "semnatura de primire"(art.46 Cod Comercial)
Totusi, daca la predarea lucrarii (depinde de obiect, ce activitate ati prestat) ati incheiat un proces-verbal de predare primire sunt ceva sanse, inseamna o oaresce proba......
depinde de la caz la caz, sunt in joc mai multe alternative de recuperare in mod legal al unui debit si in marea majoritate nu se ajunge la instanta.
Se poate introduce o actiune in instanta .Dovada obligatiei de plata se poate face prin orice mijloc admis de Codul Comercial, inclusiv prin martori, care pot sa ateste faptul ca marfa a fost predata catre beneficiar. Se pot apela si la registrele contabile ale debitorului care atesta faptul ca marfa a fost receptionata, deci acceptata de catre acesta, nascandu-se astfel obligatia de plata a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Compensare datorii-creante! elena.cringeanu elena.cringeanu Buna ziua!Am o problemuta! Am de recuperat o creanta in valoare de 33700 ron de la o societate careia i-am facturat produse in 03.09, cu termen de plata peste ... (vezi toată discuția)