avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

am avut masina noua, in leasing ,din anul 2009-decembrie.In luna iunie 2013 am achitat integral si am inscris masina pe numele meu.La inscriere am platit taxa de mediu 3510 lei. Pot recupera aceasta taxa de mediu de la ANAF?
Cel mai recent răspuns: paraschivelena , utilizator 10:02, 19 August 2014
Da, puteti! Anul 2014 este ultimul in care mai puteti solocita restituirea taxei. Nu stiu ce cunostinte juridice aveti, unii ar zice ca va puteti descurca singur(a), insa eu v-as sfatui sa consultati cativa avocati. Spun ,,cativa" pt. ca onorariul va diferi de la avocat la avocat. Daca stiti sa cautati gasiti si pe net cum sa procedati. P.S. O veste buna: vi se va restitui o suma considerabila, luand in calcul si dobanda care vi se cuvine suma ar putea fi dubla fata de cat ati platit :yes:
multumesc pentru raspuns.Sunt expert contabil, ma pricep sa caut pe net dar nu cred ca pot sustine cauza in instanta.Ca in orice meserie, sunt si chichite.
o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Pot da in judecata primaria? ardinculori ardinculori Buna ziua, Am o intrebare. Vreau sa spun ca am fost la primaria orasului in care am domiciliu pentru a-mi oferi un certificat fiscal si stampilele necesare ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu mariusszoke mariusszoke Buna ziua, Ca sa fiu scurt si la obiect, am un Volvo S40, an 2000, 1.9 diesel, euro 2, neimatriculat, adus in tara de 3 luni pt suma modesta de doar 100 ... (vezi toată discuția)