avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent incetare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent incetare contract munca

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema, pe data de 5 august am fost la un interviu si am fost selectat pt postul respectiv. Problema mea este ca eu lucram si in aceeasi zi am anuntat firma, (doar verbal) ca pana pe data de 25 august o sa fiu angajat in alta parte. Am fost precaut(a), sa se listeze mail-ul cu anuntarea demisiei mele.
Problema consta in faptul ca azi am mers la firma, deoarece nu vor sa imi dea drumul la acte(decizie de concediere, adeverinta vechime....) unde mi s-a spus sa fac o cerere de demisie, eu spunandu-le ca i-am anuntat din timp, in fine am facut cererea siii surpriza, am fost sunat azi 18 august sa mi se spuna ca nu imi poate da demisia decat dupa 20 zile.
Va rog mult sa imi da-ti un raspuns deoarece nu stiu cum sa procedez, eu pe 25 trebuie sa lucrez in alta parte si domnii acestia nu vor sa imi semneze decizia.

PS:Ma mai gandeam , daca lipsesc de la locul de munca actual, este o ipoteza, stiu ca in decizia de incetare o sa scrie vreun articol cu neprezentare la locul muncii sau ceva de genul.

VA ROG UN RASPUNS CAT MAI URGENT.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
ContSters308077, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 7 Septembrie 2014
1. Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

2. Puteti solicita incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - implica realizarea unui acord al partilor cu privire la data incetarii c.i.m. ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

3. Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

4. In c.i.m.aveti mentionata perioada de proba? Daca da, atunci care este durata acesteia?
Mai vreau sa mentionez ca cei de la firma mi-au spus sa scriu demisie pe cererea facuta de mine dar, din ce citesc si eu acum in codul muncii trebuia o cerere in care sa scriu cu incetarea contractului cu acordul ambelor parti nicidecum demisie.

Astept raspuns urgent!
Va multumesc!

Mai intai multumesc, cum am spus si mai sus mi-au zis sa scriu demisie si nicidecum incetare cu acordul partilor.
Perioada de proba scrie 90 zile cu toate ca mai intai am lucrat la o anumita firma si dupa aceea ne-a preluat alta firma
Demisia este una,iar incetarea c.i.m. cu acordul partilor este altceva. In aceasta din urma situatie nu se acorda preaviz.
Deci trebuia sa depun cerere cu acordul platilor, as putea face acest lucru maine, sa depun o cerere cu acest lucru?
Multumesc!
Da, se poate face acest lucru si maine.

Alte discuții în legătură

Urgent - refuz cerere incetare cim cu acordul partilor din partea angajatorului cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos daca ma puteti ajuta in 2 situatii 1. un salariat a facut cerere de incetare cim cu acordul partilor, incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters157480 ContSters157480 Buna ziua, Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)