avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - Refuz cerere incetare cim cu acordul partilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - Refuz cerere incetare cim cu acordul partilor din partea angajatorului

Buna ziua,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta in 2 situatii
1. un salariat a facut cerere de incetare cim cu acordul partilor, incepand cu data de 02.05.2017, dar angajatorul nu este de acord prin acordul partilor.
2. un salariat a facut cerere prin care solicita demisia incepand cu data de 02.05.2017, dar angajatorul nu este de acord decat cu preaviz.
In primul caz - se face adresa salariatului prin care i se comunica acestuia ca angajatorul nu este de acord cu incetarea cim prin carordul partilor, decat cu acordarea preavizului de 20 zile lucratoare, si in acelasi timp ii trimit si preavizul prin care il anunt ca este in preaviz 20 zile lucratoare, incepand cu data de 02.05.2017. Intre timp, daca acesta nu mai vine deloc la munca, se poate proceda la incetarea cim disciplinar (absente nemotivate).
Al doilea caz - se face adresa salariatului prin care i se comunica ca angajatorul este de acord cu demisia, dar cu acordarea preavizului de 20 zile lucratoare, si la fel ii trimit si preavizul. La fel, daca acesta nu mai vine la munca in perioada preavizului, se poate urma procedura de cercetare disciplinara (absente nemotivate)..... nu trebuie sa astept 20 zile lucratoare (cat este preavizul) ca sa il instiintez ca el nu mai vine la munca ........ ci urmez cercetarea disciplinara, si apoi se inchide cim prin absente nemotivate.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 2 Mai 2017
1. In situatia incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz. C.i.m. inceteaza la data stabilita de comun accord de catre angajator si salariat.
Este bine daca angajatorul il anunta in scris ca nu este de accord cu asa ceva.

2. Pe cererea de demisie se va mentiona cu preaviz..

Absenta nemotivata a salariatului pe durata preavizului poate atrage sanctionarea dsiciplinara a acestuia, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia fără preaviz, dar eu nu mai merg la muncă? când va înceta contractul meu individual de muncă? GAGI GAGI Bună ziua,vă rog să îmi spuneți ce pot face dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia la zi(adică fără preaviz), și nu merg in cele 20 zile ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)