avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozit cladiri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozit cladiri

Buna seara,
pentru reparatii la subsolul blocului se plateste de fiecare locatar o anumita suma x;aceasta se scade din impozitul aferent anului in curs de la administratia financiara?
-daca s-a achitat integral acest impozit atunci mai este nevoie sa platesc si reparatiile la subsol?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:52, 20 August 2014
Este prima oara cand aud asa ceva. In ce localitate se intampla asta ?
(Ce primar de treaba aveti, sa va traiasca !!!)
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Adriantot, moderator
Sunt 2 aspecte total distincte care nu au legatura intre ele,obligatiile la bugetul local si cele legate de intretinerea si reparatia partilor comune din imobilul de locuit in comun
Chiar daca achitati impozitul anual la administratia fiscala,va revine concomitent obligatia achitarii tuturor costurilor aferente intretinere si reparatii parti comune din imobil
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Adriantot, moderator
Daca locuiti intrun imobil la care proprietar este Statul, prin reprezentantul sau in teritoriu - Consiliul local (deci dvs sunteti chirias), problema dvs. trebuie adusa la cunostinta C L, acolo unde platiti chiria si expuneti situatie. Desigur, toata "miscarea" o sa dureze ani de zile, subsolul o sa se prabuseasca, nu o sa mai aveti utilitati... In final o sa se aprobe decontarea acestor cheltuieli (presupunand ca dvs. locatarii ati achitat reparatiile), insa nu o sa se scada din impozit (chiriasul nu achita impozit), ci din valoarea chiriei... Din impozitul pe cladiri, in niciun caz si este pentru prima data cand aud gluma aceasta. Cineva a lanstato si dvs. o propagati, asa sa stim si noi!
Orice lucrare de reparatii si intretinere a proprietatii comune sa face de catre proprietari, dar nu afecteaza in niciun fel impozitul pe imobil. Deci, NU, nu va puteti recupera niciun procent din plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias la bloc , ce trebuie sa platesc. justlower justlower Buna seara, am inchiriat o garsoniera acum o luna in bucuresti.Am facut contract cu proprietarul dar nu legal. Toate bune si frumoase pana cand a venit ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nou in bloc vechi de stat ,participa la cheltuielile reparatiei, terasei savuvirgil savuvirgil Buna seara ! M-am mutat de 2 luni ,intr-un bloc construit in anul 1981,ca chirias cu contract la stat. Terasa blocului nu a fost reparata nici-odata in acest ... (vezi toată discuția)
Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)