avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Aprobare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Aprobare credit

Salutare,

am si eu o problema cu o banca si as dori anumite sfaturi pentru a vedea ce as putea face.

In urma cu o saptamana am mers la ei pentru a depune documentatia si de a semna o cerere de credit.
Intre timp, m-am razgandit si nu mai doresc acest credit.

Problema este ca m-au sunat deja si mi-au spus ca deja creditul a fost aprobat si banii au fost virati si ca este tardiva anularea acestuia.

Consider acest lucru cel putin ciudat, intrucat eu ma asteptam ca banii sa fie virati dupa semnarea contractului/ofertei finale, lucru care nu s-a intamplat.
Eu am semnat doar cererea de credit in momentul in care am depus documentatia.

Acum imi spun ca pentru renuntarea la credit trebuie sa le achit 1% comision de rambursare anticipata.

Este acoperita dpdv legal solicitarea acestora?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
claudiufulga, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:02, 19 August 2014
Este vorba despre o banca "adevarata" sau de o "institutie financiara nebancara" gen Provident?

O banca "adevarata" nu aproba un credit si nu transfera banii decat dupa analiza dosarului de creditare si in niciun caz intr-o saptamana.
Astfel de credite se obtineau pe vremea creditului "cu buletinul".

In orice caz, daca nu ati semnat contractul de credit ci doar cererea ptr credit puteti sta cat de cat linistit, insa noi nu cunoastem ce ati semnat ptr a va da un sfat cat mai avizat.

Daca v-au informat ca banii au fost deja virati v-au adus la cunostinta si unde i-au virat?

Le-ati indicat vreun numar de cont de la o banca in cererea de credit? Confirmati primirea banilor? Nu ati relatat daca i-ati primit sau nu.

Sau i-au virat la "prima pe dreapta"?

Cititi mai cu atentie ce ati semnat, cerere de credit sau contract de credit.
Buna ziua,

este vorba despre o banca adevarata, mai exact, cea mai importanta banca din Romania.
Creditul s-a aprobat in vreo 3 zile, dat fiind faptul ca eu sunt clientul lor si am deja cont curent la ei - acolo au virat si banii acestul credit.

Eu cand am depus documentatia am semnat cererea de credit, urmand ca sa se transmita in centrala dosarul pentru aprobare. A venit aprobarea, banii s-au virat deja, ei spunandu-mi ca asa se procedeaza la banca lor si ca se considera contract de credit semnat inainte de aprobare, si ca atare, trebuie respectat.
Problema este ca eu nu am primit niciun exemplar, inafara de unul informativ despre normele UE etc, dar niciun scadentar relevant.

Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
claudiufulga, utilizator
In primul rand o banca vireaza banii intr-un cont indicat de client si nu unde vrea "muschii" ei.

Daca nu aveati cont la ei unde va virau banii?

Ii notificati ca nu ati semnat niciun contract de credit, ca ii veti da in judecata si veti solicita si daune materiale.

Solicitati-le sa va indice un document pe care ati semnat ca ati fost informat cu privire la faptul ca cererea de credit se considera contract de credit.

Important este sa nu va atingeti de banii transferati in cont.

Ati fost informat prin vreo modalitate de catre banca ca suma de X lei a fost transferata in contul Y reprezentand "credit acordat in baza documentului Z"?

Daca ati fost informat despre acest aspect atunci in notificarea pe care o veti trimite bancii ii informati ca nu aveti semnat niciun contract de credit si nu ati indicat acel nr de cont ptr transferarea unui eventual credit.

Le solicitati sa va indice un cont al bancii in care sa returnati banii transferati si mentionati ca comisioanele de transfer vor fi suportate de catre banca deoarece au facut un transfer nesolicitat.

Unde au ajuns si bancile astea!! Sa iti bage banii in cont fara sa semnezi un contract!
Ce sa mai spunem de recuperatori? Sau poate sunt "mana in mana", banca acorda un credit si apoi trimite recuperatorii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca contractul de credit nu a fost semnat de nici una din partile implicate violetaandreea violetaandreea Banca respectiva poate obliga imprumutatul sa returneze suma de bani? banii au fost retrasi dar contractul de credit nu a fost semnat nici de titular nici de ... (vezi toată discuția)
Intrebare Adrian 13 Adrian 13 Bună ziua am o poprire pe salariu vineri sa virat salariu pe card iar de la firma când au efectuat transferul nu a specificat ca este vb. de salariu iar ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)