As dori si eu sa stiu care este procedura pentru un divort fara acord cu doi copii minori in varsta de 11 si 10 ani....Este vorba de o familie care locuieste la tara si isi castiga veniturile prin treburile gospodaresti si cresterea animalelor.Tatal este foarte violent care consuma zilnic alcool si isi bate sotia chiar amenintand-o ca o va omori. Copii traiesc speriati si ingroziti de frica de reactiile tatalui la care sunt de fata.In acest moment mama a fost nevoita sa plece fugind si desculta de acasa impreuna cu copii la o matusa deoarece sotul baut a lovit-o si amenintand-o ca o va omori.In aceste conditii mama nu mai poate locui cu sotul si doreste sa divorteze si sa ramana cu copiii.El nu este de acord cu divortul si nici nu doreste sa renunte la copii doar pentru a-i face rau!
In ce conditii poate sa ramana mama cu copii avand in vedere ca nici unul din parinti nu muncesc cu contract de munca, iar casa detinuta este pe numele amandurora, iar animale aflate in proprietate sunt pe numele tatalui.:(
cam complicat.. unde va locui dupa divort cu copiii ?
V atrebui sa faca partajul casei si animaleor daca le-au cumparat in timpul casatoriei.
Poate lua o adeverinta de la primarie ca nu are venituri ca sa ceara ajutor publici judiciar pt a fi scutita de plata taxelor de timbru.
Sa depuna plangere la politie pt amenintare cu moartea, locuiri si alte violente. Eventual sa isi scoata un certificat medico legal .
Poate solicita in instanta ( judecatoria de care apartine cu domiciliul) emiterea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea lui din casa pe perioada in vigoare a ordinului de restrictie, pt aceasta actiune e scutita de taxe.
Problema locuintei este mare.
Trebuie stabilit domiciliul minorilor la un domiciliu unde sa locuiasca.
Trebuie lamurit acest aspect inainte de toate.
Si lipsa locului de munca constituie o mare problema...
Nu cred ca e bine sa se grabeasca sa deschida procesul deoarece nimic nu o ajuta...
Violenta in familie
balasu
Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face din punct de vedere legal intr-o situatie mai delicata de violenta in familie. Adica: este vorba de o bunica de 65 ... (vezi toată discuția)
Proces de divort
Stefan00
Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)