Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie si as vrea sa stiu ce trebuie facut:
-pana la data de 17-06-2013 am lucrat la o societate cu doi asociati, care desi incasau sume importante de bani, nu aveau nici o data bani pentru salarii
-pe data de 13-06-2013, in urma unui control de la AFP, acestia au constatat o frauda de aprox 16 mld lei vechi
-la data demisionarii aveam de incasat drepturi salariale restante in valoare de 22000 lei, pe care nu i-am putut obtine pe cale amiabila
-am actionat in judecata societatea si tribunalul mi-a acordat plata drepturilor salariale actualizate cu rata inflatiei, plata cheltuielilor de judecata si de asemeni a obligat societatea la plata dobanzii legale
-hotararea nu a fost pusa in aplicare, drept urmare am facut plangere penala
-la o luna de la primirea hotararii judecatoresti, si transmiterea cererii de punere in aplicare cei doi administratori si-au cerut insolventa
-ulterior am aflat ca administratorii s-au certat si si-au infiintat fiecare cate o societate,ipartind si transferand cu ajutorul altor persoane toate bunurile, contractele si importante sume de bani provenite din garantii de buna executie
-aceste lucruri le-am sesizat in instanta in cererea de inscriere la masa credala, dar administratora judiciara afirma ca nu este treaba dansei si ca nu o intereseaza decat ce s-a intamplat de la momentul intrarii in insolventa
-toate contractele desfasurate pe societatile noi au fost executate ce muncitori platiti pe prima firma, iar sumele au fost incasate pe firmele noi, acestea conform declaratiilor depuse la AFP,au cifra de afaceri si profit fara nici un angajat
-aceste lucruri le-am sesizat la parchet odata cu solicitarea unui raspuns cu privire la prima plangere penala pe care am facut-o in luna februarie anul acesta
-deasemeni, la 13-06-2013, societatea avea stocuri de 12 mld lei vechi,iar astazi telefonic, administratorul judiciar a afirmat ca stocurile sunt 0(eu o banuiesc de rea intentie, deoarece a tot incercat sa ma induca in eroare de mai multe ori, si nu cred ca este cineva atat de slab pregatit sa creada ca o societate de constructii cu cifra de afaceri de 50 mld.lei vechi poate avea stoc 0, adica nici o scula si nici un material
-stiu sigur ca in urma incasarii unor sume de bani, au protectia a doi functionari in institutiile statului,si de asemeni cel care i-a ajutat la transferarea garantiilor pe societatea nou infiintata,primeste in schimb o vila cu doua etaje intr-un cartier rezidential, vila la care se lucreaza de 2 ani de zile
-unii dintre angajati si-au primit salariile, iar altii inclusiv eu nu am primit nimic nici macar cu hotarare judecatoreasca(de altfel ei tineu intentionat salariile intarziate si amenintau angajatii care voiau sa plece ca "cine pleaca nu va mai vedea nici-un ban")
As vrea sa stiu, tinand cont ca tot ce am spus aici am mentionat si in plangerea penala,ce alte cai de a-mi recupera banii mai exista:
-daca pot actiona in judecata administratorii pe persoana fizica
-daca pot actiona in judecata statul roman deoarece nici o institutie a statului nu a respectat legea in acest caz
-daca pot actiona in judecata institutiile statului care le-a favorizat savarsirea de infractiuni
-daca ma pot indrepta impotriva administratorului judiciar, deoarece si la aceasta ora datoriile curente pe care acesta le plateste nu sunt reale, fiind in continuare executate lucrari cu forta de munca platita pe societatea in insolventa si incasate pe celelalte doua societati.
Va rog daca se poate sa imi comunicati toate caile ,si sa-mi specificati si care sunt mai rapide, deoarece nu am de gand sa ma las furat(zilele trecute am aflat ca cei doi administratori nu au nici 8 clase si sunt recidivisti)
Va multumesc