avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Impreuna cu fostul meu sot am un baiat. Anterior casatoriei noastre el a mai fost casatorit, casatorie din care au rezultat doi copii. Impreuna cu prima sotie a cumparat un apartament la care era coproprietar. Fostul meu sot a decedat lasandu-i fiului meu un testament prin care dispune ca lasa mostenire acestuia toate bunurile mobile si imobile, deoarece doar acesta a avut grija de el in viata, cand a fost bolnav si de asemenea s-a ocupat de inmormantare. Fiul meu are vreun drept la apartamentul cumparat de fostul meu sot impreuna cu prima sotie?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:17, 20 August 2014
Cu siguranta da. Masa succesorala ramasa in urma decesului se distribuie in cota parti pentru fiecare mostenitor in functie de categorie.
Probabil ca tatal sau a detinut 1/2 din acel imobil ; asta inseamna ca fiul dvs are drept din aceasta cota , impreuna cu ceilalti copii.
Daca in urma divortului s-a facut partaj si acel apartament a ramas sotiei cu cei doi copii, in masa succesorala de pe urma sotului dvs nu mai intra cota sa de apartament si prin urmare fiul dvs nu poate mosteni nimic din acea locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii delia pop delia pop Buna ziua! Sunt căsătorită, iar soțul meu a mai fost căsătorit și are un copil din fosta căsnicie. Noi acum avem un copil împreună. Înainte de ... (vezi toată discuția)
Atacare testament kitty_magdutza kitty_magdutza strabunica mea mi-a facut testament lasandu-mi \"toate bunurile mobile si imobile\", sotul acestea a decedat, au facut dezbaterea dupa el, mai are 2 copii ... (vezi toată discuția)