avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

buna ziua.am fost implicata intr-un accident celalt sofer a fost vinovat am completat amiabila,am fost la firma de asigurari ptr constatare numai ca cel vinovat nu vrea sa se prezinte si el ptr constatare.firma de asigurari o sa ma despagubeasca chiar daca cel vinovat nu se prezinta???????? ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:01, 22 August 2014
Este necesar ca inspectorul de daune sa constate personal avariile ambelor autoturisme.
Mai incercati inca odata pe acale amiabila spunandu-i ca daca nu se prezinta veti fi obligata sa-l dati in judecata si va suporta intregul cost al reparatiei, inclusiv cheltuielile de judecata. Daca nici in acest fel nu vrea sa se prezinte la asigurator introduceti actiune in justitie pentru recuperarea pagubelor, inclusiv cheltuielile de judecata.
Celalalt conducator auto nu poate invoca faptul ca a semnat formularul de constatare amiabila si v-a dat asigurarea RCA nu mai are nicio obligatie. Pentru instrumentarea dosarului de dauna inspectorul de daune trebuie sa costae avariile ambelor autovehicule si sa se convinga de concordanta dintre respectivele avarii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii asigurator, constat amiabil ovidiupal ovidiupal Masina mea a fost accidentata in parcare de un domn care dupa ce a parut cooperant si mi-a lasat numarul de telefon si parea dispus sa vin cu mine la ... (vezi toată discuția)
Accident auto prunastefan prunastefan buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, intelegere amiabila, ulterior refuz prezentare firma asigurari modoranmarian modoranmarian Buna ziua, Am avut um mic accident rutier, am completat intelegerea amiabila si am facut copie dupa asigurare, accidentul fiind produs sambata, a ramas ca la ... (vezi toată discuția)