Buna ziua,
Am avut um mic accident rutier, am completat intelegerea amiabila si am facut copie dupa asigurare, accidentul fiind produs sambata, a ramas ca la inceputul saptamanii sa iau legatura cu firma de asigurari.
Cei de la asigurari mi-au cerut copie dupa cartea de identitate, permis si certificatul de inmatriculare al celui care a produs accidentul precum si declaratia lui.
Respectivul nu vrea sa mai mearga la firma de asigurari iar politia spune ca nu are ce sa ii faca din moment ce a completat intelegerea amiabila.
Doresc sa stiu ce ar trebui sa fac in situatia descrisa?
Multumesc anticipat.
Fara constatarea avariilor ambelor autoturisme de catre asigurator nu se poate instrumenta dosarul. Intr-o asemenea situatie singura solutie este introducerea in instanta a unei actiuni de pretentii. In acest caz vinovatul de producerea accidentului va plati intreaga paguba pe care a provocat-o la care se adauga cheltuielile de judecata. Explicati persoanei vinovate aceste doua variante si lasati-l sa aleaga singur. Orice om care gandeste ar alege varianta prezentarii la societatea de asigurare. Este mai convenabil sa te prezinti la asigurator (unde stai cel mult o ora) decat sa platesti o suma de bani si sa pierzi timpul prin tribunale. Cred ca va intelege.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu
Mergeti si deschideti dosar de dauna la asigurari , cereti sa se faca constatarea avariilor si fotografii si poate, intre timp, se razgandeste persoana care v-a avariat masina dvs.
Numai in situatia in care nu aveti ce face, actionati in judecata atat asiguratorul cat si asiguratul acestuia.