avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier, intelegere amiabila, ulterior refuz ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier, intelegere amiabila, ulterior refuz prezentare firma asigurari

Buna ziua,
Am avut um mic accident rutier, am completat intelegerea amiabila si am facut copie dupa asigurare, accidentul fiind produs sambata, a ramas ca la inceputul saptamanii sa iau legatura cu firma de asigurari.
Cei de la asigurari mi-au cerut copie dupa cartea de identitate, permis si certificatul de inmatriculare al celui care a produs accidentul precum si declaratia lui.
Respectivul nu vrea sa mai mearga la firma de asigurari iar politia spune ca nu are ce sa ii faca din moment ce a completat intelegerea amiabila.
Doresc sa stiu ce ar trebui sa fac in situatia descrisa?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: modoranmarian , utilizator 11:24, 8 Octombrie 2014
Fara constatarea avariilor ambelor autoturisme de catre asigurator nu se poate instrumenta dosarul. Intr-o asemenea situatie singura solutie este introducerea in instanta a unei actiuni de pretentii. In acest caz vinovatul de producerea accidentului va plati intreaga paguba pe care a provocat-o la care se adauga cheltuielile de judecata. Explicati persoanei vinovate aceste doua variante si lasati-l sa aleaga singur. Orice om care gandeste ar alege varianta prezentarii la societatea de asigurare. Este mai convenabil sa te prezinti la asigurator (unde stai cel mult o ora) decat sa platesti o suma de bani si sa pierzi timpul prin tribunale. Cred ca va intelege.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu
Mergeti si deschideti dosar de dauna la asigurari , cereti sa se faca constatarea avariilor si fotografii si poate, intre timp, se razgandeste persoana care v-a avariat masina dvs.
Numai in situatia in care nu aveti ce face, actionati in judecata atat asiguratorul cat si asiguratul acestuia.
multumesc frumos pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare pentru confirmarea amiabilei (accident auto) buuric buuric Salut. Am o intrebare la voi, am avut un accident auto, am completat amiabila cu vinovatul, a semnat-o, mi-a dat copii dupa talon,permis, asigurare, dar acum ... (vezi toată discuția)
Obligatii asigurator, constat amiabil ovidiupal ovidiupal Masina mea a fost accidentata in parcare de un domn care dupa ce a parut cooperant si mi-a lasat numarul de telefon si parea dispus sa vin cu mine la ... (vezi toată discuția)
Respingere unilaterala dosar daune de catre asigurator Adriana Enescu Adriana Enescu Buna ziua, am fost implicata intr-un accident usor (fara victime) astfel: aveam masina parcata pe o bordura, iar la intoarcerea la vehicul, am gasit-o lovita ... (vezi toată discuția)