avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neprezentare pentru confirmarea amiabilei (accident ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neprezentare pentru confirmarea amiabilei (accident auto)

Salut.
Am o intrebare la voi, am avut un accident auto, am completat amiabila cu vinovatul, a semnat-o, mi-a dat copii dupa talon,permis, asigurare, dar acum nu vrea sa se mai prezite la biroul de constatari!

Ce pot face? Daca depun plangere la politie pot rezolva ceva? Daca il actionez in instanta pot castiga sa imi recuperez banii pe pagube?

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 05:45, 27 Septembrie 2014
Fara constatarea avariilorambelor autoturisme de catre asigurator nu se poate instrumenta dosarul. Intr-o asemenea situatie singura solutie este introducerea in instanta a unei actiuni de pretentii. In acest caz vinovatul de producerea accidentului va plati intreaga paguba pe care a provocat-o la care se adauga cheltuielile de judecata. Explicati persoanei vinovate aceste doua variante si lasati-l sa aleaga singur. Orice om care gandeste ar alege varianta preyentarii la societatea de asigurare. Este mai convenabil sa te prezinti la asigurator (unde stai cel mult o ora) decat sa platesti o suma de bani si sa pierzi timpul prin tribunale. Cred ca va intelege.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu
Cred ca s-a mai raspuns la acest mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, intelegere amiabila, ulterior refuz prezentare firma asigurari modoranmarian modoranmarian Buna ziua, Am avut um mic accident rutier, am completat intelegerea amiabila si am facut copie dupa asigurare, accidentul fiind produs sambata, a ramas ca la ... (vezi toată discuția)
Accident emy_shadow emy_shadow Salut, acuma circa 3 saptamani am fost implicat intr-un accident care am iesit vinovat, am fost la politie am dat declaratii, aisgurarea([b]care este de ... (vezi toată discuția)
Accident auto prunastefan prunastefan buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o ... (vezi toată discuția)