avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii PFA infiintat din mai 2014
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii PFA infiintat din mai 2014

Buna ziua,

Prietena mea are un PFA deschis in luna mai si ar dori sa stie daca trebuie sa depuna declaratii lunare sau trimestriale si care sunt acestea. Incearca sa isi tina singura contabilitatea si este PFA cu sistem real.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:56, 22 August 2014
Buna ziua!
Presupunand ca s-a depus declaratia 220 pe venitul estimat, in principiu declaratiile se depun la sfarsit de an, pana pe data de 25 mai ale anului urmator, dar in functie de situatia exacta pe care o are la anaf (vectorul fiscal) se depun si alte declaratii. (pentru salariati, pentru tva, etc...).
Deocamdata nu are angajati pe PFA. Vroiam sa va mai intreb daca platile la somaj, sanatate si pensii se platesc in functie de venitul estimat in Declaratia 220 se fac lunar sau trimestrial?

Multumesc mult.
Buna ziua!
Platile la pensie si sanatate se fac trimestrial pe baza deciziei care vi s-a emis (260), in functie de venitul asigurat/estimat declarate.
La somaj nu este obligatoriu sa cotizati.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Firma noua mefistos mefistos Imi puteti spune va rog daca pentru un site online ce presteaza servicii dedicate persoanelor juridice este necesar infiintarea unui SRL platitor de TVA? Daca ... (vezi toată discuția)
Infiintez pfa, ce datorii salariale am MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna dimineata, Incepand cu luna ianuarie 2014, infiintez un cabinet. Voi avea si o salariata. Va rog sa-mi spuneti, care sunt \\"pasii\\" pe ... (vezi toată discuția)