avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna! Daca beneficiarul indemnizatiei s-a intors la munca inainte de a implini copilul 1 an (23.06.2013 ) si nu a depus actele pt stimulent de insertie - ar putea sa le depuna acum si sa primeasca retroactiv suma de 500 * nr luni ? cei de la primarie i-au spus ca nu se poate acorda retroactiv, ca daca nu a depus pana acum actele asta e, si pt ca fetita implineste 2 ani in oct , va primi doar pt luna sept 2014 banii.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 20 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 24.
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine dupã cum urmeazã:

a) începând cu ziua urmãtoare celei în care persoana îndreptãţitã îşi reia activitatea profesionalã şi realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a), b) şi c);
...

2. - Daca beneficiarul indemnizatiei pentru CCC a reluat activitatea in iunie 2013 au trecut mai mult de 60 de zile lucratoare de atunci.
- Va beneficia de stimulentul de insertie de la data depunerii cererii la Primarie si pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire sume concediu crestere copil claudiola claudiola Buna ziua, Citind pe forumul dvs am aflat ca si parintii care au optat pentru ccc pe 2 ani ar fi putut beneficia de stimulent daca se intorc la munca dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Este obligatoriu sa stau in concediu pentru cresterea copilului? Am efectuat concediu de maternitate si vreau sa revin la serviciu. Angajatorul este privat de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)