avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit 2 cladiri aflate in orase diferite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit 2 cladiri aflate in orase diferite

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: Sunt proprietar pe 2 apartamente aflate in orase diferite, o garsoniera de 20mp aflata in orasul X (achizitionata in 2006) si un apartament de 50mp achizitionat in orasul Y (achizitionat in 2014 prin programul prima casa), ambele in acelasi judet. Buletinul este pe adresa garsonierei. Cum se va plati impozitul, garsoniera 100% si apartamentul 165%?
Daca imi schimb buletinul pe adresa apartamentului, impozitul se plateste: 100% apartamentul si 165% garsoniera?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: amigos_mg , utilizator 13:33, 21 August 2014
Da, corect, asa se va plati impozitul.
Am citit in urma cu aproximativ 1 luna intr-o publicatie nationala,ca prevederea din codul fiscal,cu privire la obligativitatea achitarii impozitului suplimentar,pentru cladirile aflate in patrimonial aceluiasi proprietar,este in discutie si pe cale de a se renunta la ea,pe motiv ca provoaca discriminari intre contribuabili si este greu de gestionat de catre administratiile locale.Deci in noul cod fiscal nu va mai exista aceasta obligativitate.Daca vreunul din din colegii de forum ne-ar putea ajuta ,in cunostinta de cauza,cu ceva informatii am aprecia foarte mult.
bellefille a scris:
Deci in noul cod fiscal nu va mai exista aceasta obligativitate.

Asa este, exista propuneri in acest sens, insa pana nu se publica in MO, nimic nu este sigur sau predictibil. Mai mult, daca sperati ca va aparea legea care sa va scuteasca de impozitul suplimentar retroactiv... nicio sansa. Dvs trebuie sa va achitati de obligatiile fiscale in vigoare la momentul prezent, chiar daca ulterior ele se vor scoate, fiscul va va imputa din urma conform legii in vigoare in trecut (adica azi), la momentul nasterii raportului juridic intre dvs. si autoritati.

E bine si asa.Multumesc.
trandafir2 a scris:

Da, corect, asa se va plati impozitul.


Banuiesc ca raspunsul dvs. se refera la situatia actuala. Dar daca imi schimb domiciliul la adresa apartamentului, impozitul se aplica 100% apartament si 165% garsoniera sau se ia in ordinea dobandirii si atunci nu are niciun rost sa-mi schimb domiciliul.

Si alta intrebare, daca vechiul proprietar a platit impozitul pe apartament la inceputul lui 2014, eu trebuie sa platesc impozit pe tot 2014, pe perioda sept-dec 2014 sau deloc pe 2014?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozitare cladiri Tempo Tempo Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire. Am fost sa platesc impozitul anual la primarie (detin 2 apartamente si o casa in oras -casa ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiul locativ - dezavantaje pentru proprietar beeram beeram Buna ziua, Am o prietena careia ii expira buletinul si m-a rugat sa o iau in spatiu locativ ca sa aibe domiciliul in orasul in care stam, deoarece ea este ... (vezi toată discuția)
Achizitie a doua locuinta in alta localitate decat cea inscrisa in buletin ca si domiciliu ContSters89843 ContSters89843 Buna ziua.Va rog ajutati-ma cu un sfat.Sunt casatorita si am un copil de aproape 18 ani.Avem un apartament in care locuim impreuna cu tatal meu,care este ... (vezi toată discuția)