avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara- instiintare autoritate tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara- instiintare autoritate tutelara

Buna ziua,

va rog respectuos sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
urmeaza ca la 1 sept sa plec din tara pentru un training de 3 luni. Sunt divortata cu 2 copii ce sunt sub custodia mea.
avand in vedere cele de mai sus:
Trebuie sa anunt aceasta plecare la Autoritatea Tutelara?
Sunt obligata sa instiintez si pe tatal copiilor?
Mentionez ca pe parcursul acest 3 luni, copii (9 ani si 5 ani) vor ramane la domiciliul meu impreuna cu mama mea.

va multumesc anticipat si va doresc o seara linistita
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:08, 27 August 2014
Aplicabila este legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.

Astfel, potrivit noilor dispozitii, parintii care pleaca la munca in strainatate si isi lasa copiii acasa vor fi obligati sa desemneze o persoana care sa se ocupe de intretinerea acestora, pe toata perioada absentei lor.

Mai exact, parintele care exercita singur autoritatea parinteasca sau la care locuieste copilul, care urmeaza sa plece in strainatate pentru a munci, are obligatia de a notifica acest lucru serviciului public de asistenta sociala de la domiciliu, cu minimum 40 de zile inainte de a parasi tara, mentioneaza documentul citat.


De asemenea, instanta va dispune delegarea temporara a autoritatii parintesti catre persoana desemnata de parinti, pe durata lipsei acestora, dar nu mai mult de un an.
Multumesc frumos. Dar daca vorbim doar de training...nu de munca...am in continuare statutul due angajat LA firma din Romania. Mai trebuie as amount?
Parerea mea este ca nu trebuie sa anuntati, dar ca sa fiti sigura de ce nu dati un telefon la Autoritate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. eu o sa plec în germania(sunt divorțată) lăsând ... MMariana79 MMariana79 Buna ziua. Eu i sa plec în Germania(sunt divorțată) lăsând în țară 2 băieți de 16 ani și sora lor de 20. As putea sa fac un act că și cum sora ar ... (vezi toată discuția)
Procura pentru un minor mirelaciuntu mirelaciuntu Buna ziua.Am si eu o intrebare;as dori sa plec la munca 6 luni in strainatate si vreau sa las copilul de 15 ani in grija unei surori .Pentru procura in care ... (vezi toată discuția)
Minor cetatenie straina danipir danipir prietena fiului meu a nascut anul trecut in Spania... pe certificatul de nastere tatal nu este trecut; ce acte ar fi necesare pentru a lasa copilul la mine o ... (vezi toată discuția)