Buna ziua, am lucrat cu carte de munca pana in urma cu 3 ani, apoi am fost cu acte legale timp de 1 an la munca in Franta.
Timp de 2 nu am lucrat nicaieri cu carte de munca.
Primesc saptamana trecuta o citatie cum ca datorez o suma de cateva mii de lei casei de pensii. Vi se pare normal? Pe ce baza? daca eu in timpul asta nu am fost asigurat pt. ca nu am platit?
mentionez ca niciodata in viata nu am beneficiat de ajutorul celor de la casa de asigurare. nu am fost internat in spital , nu am primit medicamente compensate.
Casa de asigurari sociale -pensii este una, Casa de asigurări de sănătate este alta.
În documentul respectiv scrie și baza legală pentru care vi se cer banii.
Detaliați informația.
Mergeți la respectiva instituție și puneți direct întrebările, la funcționarii respectivi. Să vă dea și un extras al datoriilor pe fiecare lună, an precum și detalii privind baza legală a datoriilor dvs.
Dacă este cazul, solicitați și o listă a plăților efectuate în contul asigurării dvs. de către angajator - poate aici este problema, acesta nu a achitat contribuțiile în ceea ce vă privește.
Dar, sunt și alte variante posibile, funcție de activitatea dvs., eventuale greșeli de calcul și înregistrare la casa etc.
Dacă nu vă grăbiți (termen de plată) puneți întrebările în scris, "verba volant, scripta manent"
Succes
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Probleme chirie
Laurentiuv
Am o problema destul de grava. Am stat undeva in chirie unde a trebuit sa lasam o garantie de 150 de euro la inceput care nu a fost trecuta pe contract, iar ... (vezi toată discuția)