avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Probleme cu casa nationala de sanatate ....
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Probleme cu casa nationala de sanatate ....

Buna ziua, am lucrat cu carte de munca pana in urma cu 3 ani, apoi am fost cu acte legale timp de 1 an la munca in Franta.

Timp de 2 nu am lucrat nicaieri cu carte de munca.

Primesc saptamana trecuta o citatie cum ca datorez o suma de cateva mii de lei casei de pensii. Vi se pare normal? Pe ce baza? daca eu in timpul asta nu am fost asigurat pt. ca nu am platit?

mentionez ca niciodata in viata nu am beneficiat de ajutorul celor de la casa de asigurare. nu am fost internat in spital , nu am primit medicamente compensate.
Cel mai recent răspuns: Irina IOSIP , utilizator 20:24, 20 August 2014
Mii de lei ?? Adica, cate mii de lei ??

Da, se poate, cine nu are munca (serviciu, venituri, trebuie sa plateasca la stat 50 lei /luna, asta este adevarat, dar mii de lei, asta nu am auzit .
Casa de asigurari sociale -pensii este una, Casa de asigurări de sănătate este alta.

În documentul respectiv scrie și baza legală pentru care vi se cer banii.
Detaliați informația.

Mergeți la respectiva instituție și puneți direct întrebările, la funcționarii respectivi. Să vă dea și un extras al datoriilor pe fiecare lună, an precum și detalii privind baza legală a datoriilor dvs.
Dacă este cazul, solicitați și o listă a plăților efectuate în contul asigurării dvs. de către angajator - poate aici este problema, acesta nu a achitat contribuțiile în ceea ce vă privește.

Dar, sunt și alte variante posibile, funcție de activitatea dvs., eventuale greșeli de calcul și înregistrare la casa etc.

Dacă nu vă grăbiți (termen de plată) puneți întrebările în scris, "verba volant, scripta manent"

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme chirie Laurentiuv Laurentiuv Am o problema destul de grava. Am stat undeva in chirie unde a trebuit sa lasam o garantie de 150 de euro la inceput care nu a fost trecuta pe contract, iar ... (vezi toată discuția)
Preaviz, concediul de odihnă efectuat. Îmi va opri angajatorul la lichidare banii pe concediu? jony1980 jony1980 Buna ziua.daca am fost bagat in preaviz 20 de zile si am efectuat concediul de odihna atunci cand se va face lichidarea angajatorul imi va oprii banii pe ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat.... ce fac? panaitcorneliu panaitcorneliu Buna ziua, Am avut un Contract verbal cu o familie de avocați privind Consultanta pe un litigiu cu un Asigurător din U.E. După 6 ani de procese, Clientul ... (vezi toată discuția)