avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie cu un minor din italia in romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie cu un minor din italia in romania

buna ziua problema mea e in felul urmator sunt in divort cu sotia iar noi suntem rezidenti in italia,sotia ar vrea sa plece pentru doua luni in romania.Am inteles ca trebuie sa-i fac imputernicire deoarece nu exista inca o hotarare de divort definitiva.Trebuie specificata perioada pentru care este valabila aceasta imputernicire?Ce se intampla daca ea nu respecta acest termen si nu se intoarce cu fata inapoi?Ar putea fi acuzata de faptul ca ma privat de dreptul de a vedea copilul?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: georgian_91 , utilizator 19:53, 11 Iunie 2009
Da ar fi indicat sa treceti cat mai exact
nu stiu de ce am impresia ca doreste sa plece si sa incerce sa nu se mai intoarca...:confused: de unde aceste presimtiri? din experienta in astfel de cazuri. In ultimul timp se intampla tot mai des...;) Eu in locul dv. nu as fi de acord, ori mergeti impreuna, ori sa nu-l duca cu ea.Daca totusi veti incuviinta plecarea, faceti o imputernicire foarte clara si termen limitat, cu data fixa.(va fi buna la divort pentru incredintarea minorului si stabilirea programului de vizitare a minorului)
va dorim succes si precautie.
eu.ro.lex a scris:

nu stiu de ce am impresia ca doreste sa plece si sa incerce sa nu se mai intoarca...:confused: de unde aceste presimtiri? din experienta in astfel de cazuri. In ultimul timp se intampla tot mai des...;) Eu in locul dv. nu as fi de acord, ori mergeti impreuna, ori sa nu-l duca cu ea.Daca totusi veti incuviinta plecarea, faceti o imputernicire foarte clara si termen limitat, cu data fixa.(va fi buna la divort pentru incredintarea minorului si stabilirea programului de vizitare a minorului)
va dorim succes si precautie.

Parerea mea este identica cu a d-nei avocat,avand in vedere densitatea unor astfel de situatii in ultima vreme.Daca sunteti totusi de acord cu demersul sotiei dvs., dispuneti ca redactarea procurii sa se faca cat mai precis si cu termene cat mai clare.Totusi si in astfel de situatii exista o serioasa doza de nesiguranta cu privire la comportamentul viitor al sotie dvs.,dar mai ales cu privire la intentiile sale
buna ...am 17 ani si as vrea sa merg in romania din italia cu avionul...as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicire sau daca trebuie sa fiu insotit de un parinte..multumesc .La revedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in tara a unui minor costeana2008 costeana2008 buna ziua.va scriu din italia.am o fetita de 6 ani si as vrea pe timpul vacantei sa o trimit in romania.problema este ca eu si sotul lucram si nu o putem duce ... (vezi toată discuția)
Mama si fiica - schimbare nume minor si mutare din tara FanSat FanSat Buna ziua,sunt o mama cu o fiica dintr-o casnicie anterioara,casnicie care a fost anulata printr-o decizie definitiva de divort iar in urma divortului fata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-italia GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä searä. Locuiesc cu (incä) sotia mea in Italia. Din päcate avem de gand sä ne despärtim si deja nu mai locuim impreunä de vreo cateva luni. ... (vezi toată discuția)