avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Vreau sa construiesc un gard intre mine si vecini , dar unul dintre ei se impotriveste . Imi trebuie acordul lui ?
Precizez faptul ca ridic gardul pe proprietatea mea nu pe razor. Va rog sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare .
#-o
Editat de moderator simonette12- nu este necesar sa folositi un " sir indian" de iconite!
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: gelu71 , utilizator 23:58, 25 August 2014
Pentru a edifica un gard, ca si pentru orice alta constructie, este nevoie de obtinerea unui certificat de urbanism de la Serviciul Urbanism al Primariei din localitatea unde este situata proprietatea. In acest act sunt inserate toate documentele si avizele/aprobarile de care aveti nevoie pentru obtinerea autorizatiei de construire. Numai in baza autorizatiei de construire va veti putea ingradi, legal, proprietatea. Vecinul nu se poate opune.
Acest raspuns poate fi aprofundat daca veti prezenta si alte date.
vecinul meu are foarte putln loc in spatele casei,circa 60cm ,eu am circa 1,2m.Intre noi nu a existat propriuzis un gardpe toata granita,a fost un " gard " doar pe o lungime de circa 6m din cei 21m cit are granita.Acel gard era facut intre un stilp al granitei si coltul casei mele,dar eu mai am 1.2m de loc de care el se foloseste,in spatele casei mele.Acum spune sa refac acel gard.
Pentru a cunoste cu exactitate care este "linia" corecta de demarcatie a celor 2 proprietati si pentru a evita litigiile, sfatul meu este sa va adresati unui expert topo, care va va demarca cu exactitate proprietatea. Doar in acese conditii puteti proceda la construirea gardului. In aceasta situatie nu putem merge pe vorbe.
doamna avocat si eu am cam aceeasi problema dar daca gardul nu al fac cu fundatie si doar cu sarma de ce imi trebuie aprobarea vecinului ,eu nu ai cer sa imi plateasca nicmic din pretul gardului parerea mea este ca si a doamnei avocat cu un expert cadastrist vine masoara ca sa fim in regula cu masuratorile si gata
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
gelu71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa fata de axul drumului privat cccir cccir Detin un teren cu doua deschideri, una la drum public, iar una a fost creata prin cedare de teren, pentru acces proprietari din spatele terenului meu. Eu am ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire danaflo danaflo Buna ziua. Voi incerca sa va prezint pe scurt problema: parintii au deschis o actiune de granituire, parat fiind vecinul din spatele casei. Acesta a cumparat ... (vezi toată discuția)
Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)