avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minori, plecare de acasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minori, plecare de acasa

Un minor de sex feminin in varsta de 14 ani, a decis sa locuiasca cu un prieten major de sex masculin, acesta relatie nu include si acte sexuale, intrebarea mea e, se aplica vreo alta lege din CC sau CP care ar putea acuza persoana unde locuieste minorul in acest moment, are persoana minora discernamant, i se poate contesta decizia luata de buna voie?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
danyvas5984, utilizator
La vârsta de 14 minorul se află sub ocrotirea părintească și nu are discernământ.Așadar, nu poate pleca de acasă , nefiind încă apt să-și dea seama de consecințele acțiunilor sale , de pericolele la care se expune.Chiar dacă nu este vorba despre relații sexuale, plecarea minorului din familie poate atrage declanșarea unei anchete de către autoritatea tutelară și luarea unor măsuri de ocrotire în situația în care se constată că minorul a fost supus unor rele tratamente din partea părinților, că a fost neglijat și că părinții nu se îngrijesc de interesele minorului. Așadar, majorul ar trebui să reflecteze înainte de a considera că minora poate decide să se mute cu el fără a da socoteală nimănui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa filozoful filozoful Tot mai des intalnim cazuri de majori care intretin relatii sexuale cu minori. Intrebare : Care este pedeapsa pentru majorul care intretine raporturi sexuale ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)