avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire in cic dupa angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire in cic dupa angajare

Buna,
Sunt o mamica ce a ales sa stea 2 ani acasa cu bebe. Cand bebe a implinit 1 an si 3 luni m-am reintors la serviciu iar dupa 5 luni am renuntat la serviciu reintrand in CIC. Pe 1 august bebe a implinit 2 ani si am avut surpriza sa constat ca luna a 24 de concediu nu s-a platit deoarece trebuia sa stea tatal in locul meu. Cand am redepus dosarul pentru intrare in CIC doamnele de la Ilfov au spus ca nu mai trebuie sa stea tatal a 24 luna deoarece m-am intors l;a serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an jumate. Acum imi spun ca trebuia sa si lucrez minim 6 luni.. Va rog sa ma ajutati, exista aceasta limita?? Ca trebuia sa lucrez 6 luni pentru ca tatal sa nu trebuiasca sa stea in locul meu in acea luna? Mai am vreo sansa sa primesc banii?Precizez ca tatal nu are venituri de cand am revenit eu in CIC.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
AndreeaPetre99, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaPetre99 , utilizator 11:41, 22 August 2014
1. - Raspunsul cu cele 6 luni nu este adevarat.
- Cand vi se dau asemenea raspunsuri sa solicitati sa va precizeze si baza legala.
- Puteati sa lucrati si numai o zi si apoi sa reintrati in CCC.

2. Indiferent pentru ce fel de CCC optati (pana la varsta copilului de 1 an sau 2 ani) daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna d e zile (indiferent daca tatal intra sau nu el putin o luna in CCC).

3. - Cand ati reluat activitatea s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC care putea fi reluata oricand pana inclusiv in ziua cand copilul implinea varsta de 2 ani.
- Dvs. ati reintrat in CCC (dupa o perioada de activitate) si s-a reactivat prevederea legala cu reducerea CCC cu o luna.
- Poate nu ati inteles dvs. ce v-au spus cei de la AJPIS sau ele nu au stiut sa explice.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
In situatia in care tatal nu mai lucreaza din martie, iar copilul pe 1 august a implinit 2 ani, era eligibil sa stea o luna acasa? In cazul in care nu era eligibil trebuia sa fac eu vreo cerere ceva? Multumesc!!!
1. - Tatal este eligibil sa beneficieze de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
- Nu conteaza ce face dupa ce s-a nascut copilul.

2. Cand ati facut cererea pentru indemnizatie pentru CCC si ati depus actele la Primarie trebuia sa va ceara si documene din care sa reiasa daca tatal poate beneficia de CCC sau nu.

3. Daca tatal nu indeplineste conditiile mergeti la AJPIS cu o adeverinta de la Fisc din care sa reiasa ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului tatal nu a avut venituri profesionale.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
1 luna ccc pentru tata laura76c laura76c Buna seara. asi dorii sa stiu daca nu exista vre-o portita pentru ultima luna in care ar trebuii sa stea tatal cu copilul acasa. In Romania tatii nu sunt ... (vezi toată discuția)