Buna seara daca ma poate ajuta cineva am un dosar de delapidare fapte savrsite in 2004-2009 sunt cercetat din 2010 dosarul a ajuns si la parchet dar acolo procurorul a considerat ca sunt niste nelamuriri si a trimis dosarul inapoi la politie am uitat sa va specific m-am autodenuntiat si am recunoscut faptele doar suma era de 3 ori mai mare declarat de firma iar expertul la prima expertiza a scos exact cit a declarat si firma iar la a 2 expertiza suma a scazut la jumatate cred ca de acea si procurorul a trimis dosarul inapoi la politie acum 1 an am fost ultima data la procuratura iar acum am fost sunat de la politie sa dau declaratii ca , cazul a fost preluat de alt procuror doresc sa platesc suma dar nu pot decat o suma mica din salariu nu stiu daca se poate suma este 89.000 ron am sanse sa scap fara puscarie daca nu platesc suma pana la sentintia finala? cam citi ani primesc? daca este un avocat care ma poate ajuta sunt din cluj
Cu siguranta in catalogul consultantilor veti gasi un avocat care sa va sustina interesele in aceasta speta. Ideal ar fi ca prejudiciul sa fie recuperat in cea mai mare parte, pana la momentul in care dosarul va fi trimis spre judecare, urmand sa-l achitati integral pana la solutionarea cauzei.
Pedeapsa va fi data in functie de mai multi factori, spre ex.: daca sunteti la prima abatere, deci nu aveti antecedente penale, recuperarea prejudiciului ,dupa cum precizam este esentiala, atitudinea dvs., precum si sprijinul acordat pe toata durata cercetarii penale, sinceritatea,. situatia familiala, locul de munca, etc. va indreapta sansele catre un minim de pedeapsa cu suspendare, eventual si interzicerea unor drepturi.
Art. 295 din Noul Cod Penal actualizat 2014 - Legea 286/2009:
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Delapidare
aledical
Buna seara am savirsit in perioada 2006-2009 o delapidare pe care am recunoscut o in 2010 deci m-am autodenuntiat firma a depus plingere penala am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Expertiza
aledical
Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu raspunsurii.Am undosar penal pentru delapidare din august 2010 am fost chemat la politie pentru declaratii unde am ... (vezi toată discuția)