mama mea a fost la notar sa faca un testament pt apartament si masina ( sa ma puna legatara) si avem o pbl:
a primit 2 exemplare pe care scrie DUPLICAT si notara nu a pus-o sa le semneze si pe acestea.
Notara a pus-o sa semneze 2 exemplare care vad ca nu sunt aceleasi cu ce avem noi acasa....ca acestea duplicat nu sunt semnate de mama-testatoare- sunt autentificate si stampilate de notara, dar nu de mama.
Ce se poate face?
multumesc!
Actul semnat de parti ramane in arhiva notarului public, acesta fiind obligat sa elibereze partilor (partii, in cazul de fata) duplcatul care, din punct de vedere al continutului, este identic cu actul ramas la notar (mai putin semnatura partii).
Cu alte cuvinte, e in ordine, notarul a respectat procedura.
va multumesc pt raspuns.
dar am totusi o nedumerire: care testament este valabil-pt ca cel eliberat-duplicatul nu are semnatura mamei- in caz de deces, daca duplicatul nu are semnatura mamei, nu este valabil , iar eu, doar duplicatul il am in mana.....cum procedez ?
multe multumiri!
desi nu este semnat de mama mea duplicatul?
multumesc
si mai am o intrebare:
mama mea a facut inca un testament in urma cu 1 an prin care ii lasa unui nepot o casa de la sat( asa au facut ei intelegerea) .
acum, eu vin cu nedumerirea mea:
deci mama are un testament facut acum 1 saptamana cu numele meu, in care imi lasa apartamentul+masina si inca un testament distinct facut cu numele varului meu, facut in urma cu 1 an in care ii lasa casa la sat...
sunt valabile ambele testamente ? nu se anuleaza unul pe celalalt ? o persoana poate face mai multe testamente pe numele ei, dar cu alti mostenitori si sa fie toate valabile ? o mica paranteza, mama mea a schimbat testamentul cu numele meu, pentru ca in cel din urma testament facut de ea, ma desemna legatara universala doar pe mine, dar ne-am gandit mai bine si am decis sa nu fiu legatara universala, pentru ca nu vreau sa beneficiez si de firma care e pe numele ei. Am inteles ca testamentul acesta cu legatara universala pe numele meu, e anulat daca a facut acum 1 saptamana testament cu numele meu ca imi lasa doar masina+apartamentul. Am inteles bine ca ramane valabil doar testamentul intocmit acum 1 saptamana si ca cel vechi(legatara universala) va fi anulat imediat cand se face altul mai recent ?
si de aici nedumerirea mea, ca testamentul facut pt varul meu e facut in urma cu 1 an, iar cel pt mine cu apartamentul si masina e facut acum 1 saptamana....nu inteleg daca ambele sunt valabile sau nu...testatoarea fiind aceiasi, mostenitorii fiind diferiti,bunuri diferite...si fiind 2 testamente?
sper ca ati inteles cat de cat ce am vrut sa explic..
multe multumiri!
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)